Landmad:

Konceptet var langt dyrere end forventet

Af
Af John Pedersen

“Det lykkes aldrig for Landmad-projektet at få skabt et sundt økonomisk fundament. Det krævede flere ressourcer end vi troede, da vi startede, og så har det også kostet lidt mere undervervejs”.
Sådan konkluderer Alex Lysemose, medejer af og formand for det konkursramte Landmad.dk.
Han tror dog stadig meget på Landmad-konceptet, der efter hans mening rammer en nerve i hele vores marked, hvor man gerne vil have de unikke mad- og spiseoplevelser - og gerne vil have historien med.
Selskabet Nine United A/S har under konkurs-processen købt sig til brandet Landmad. inklusiv hjemmeside og lignende aktiver.
Nine United ejes af Troels Holch Povlsen, som er en af ejerne af selskabet “De 5 Gaarde”, som består af Frijsenborg, Gyllingnæs, Schackenborg, Wedellsborg og Constantinsborg.

Første større investor

Alex Lysemose, der siden 2011 har været administrerende direktør i Grambogård i Otterup på Fyn, var den første større aktør og medinvestor, som meldte sig under Landmad og iværksætter Louise Dolmers faner ret tidligt i forløbet.
Grambogård, der har været drevet som luksusslagteri og leveranfør til flere danske Michelin-restauranter, er i sommer blevet en del af Dagrofa-kæden, som har købt 50 procent af aktierne fra Alex Lysemose, der bevarer de 20 procent.
I tiden frem til konkursen i Landmad.dk sad Alex Lysemose med 25 procent af ejerskabet og bestred formandsposten i selskabet.
Alex Lysemose har sagt ja til at udtale sig om sit engagement i Landmad, men ikke om selve forløbet op til og under konkursen, hvor det alene er personen bag konceptet Landmad, Louise Dolmer, der udtaler sig.

“Det lykkedes aldrig at skabe et sundt økonomisk fundament for Landmad”, konstaterer Alex Lysemose - medejer af og formand for Landmad.dk.

“Det lykkedes aldrig at skabe et sundt økonomisk fundament for Landmad”, konstaterer Alex Lysemose - medejer af og formand for Landmad.dk.

Uvant for danskere

Formanden for Landmad.dk ved ikke, om man præcis kan sige, at det var det fejlslagne forsøg på at rejse kapital fra mange mindre investorer via crowdfunding, der var det afgørende læk for selskabets ambitiøse udviklingsplaner.
“Der var en del besværlige regler, men jeg tror heller ikke at danskerne er så åbne over for at investere gennem crowdfunding, som man er i andre lande, hvor man er mere vant til at bruge sine sparemidler ved at investere i aktier”.
For Landmad viste det sig i løbet af 2016, at det ikke var så nemt at skaffe den nødvendige nye kapital, heller ikke selv om Vækstfonden bød ind med et lån på tre millioner kroner.
“Men det er meget tungt at etablere nye platforme med både detail og restauration i huset på én gang”, konstaterer han.
Alex Lysemose vedgår, at man måske i ledelsen af Landmad skulle have sikret sig mere i forhold til at prøve at skaffe et endnu stærkere økonomisk fundament.
“Vi har ikke haft det økonomiske råderum til også at kunne klare de opståede tidsmæssige og økonomiske udsving. Men det er jo også nemmere sagt end gjort, fordi finansieringen undervejs også kommer i takt med ,at der bliver vist resultater”, konkluderer Alex Lysemose.

Publiceret 10 October 2017 11:30

SENESTE TV