Elever løb 86.000 kroner ind til udsatte børn

Selvom vejret ikke har været optimalt, så har mange elever løbet over 100 kilometer.

Af
Af Tommy Loberg Jøns

Eleverne på Tirstrup Idrætsefterskole kan godt hæve hovedet en lille smule højere i de kommende dage. Hvis de overhovedet har kræfter til det efter deres årlige 24-timers løb, hvor der bliver samlet penge ind til velgørende formål.
For eleverne fik samlet 86.134 kroner sammen ved samlet at løbe 6.629,5 kilometer på de 24 timer.
Dermed lykkedes det for eleverne at samle flere penge og løbe længere end sidste års elever.
“Det er rigtig fedt, at vi har kunnet være med til at samle penge ind, og jeg er vildt stolt over os alle sammen. Så betyder det ikke så meget mere, at det gør ondt i kroppen,” siger 15-årige Anna Sloth, der tilbagelagde 103,6 kilometer på de 24 timer.
Hun var én af tre piger, der nåede den magiske grænse på 100 kilometer sammen med 11 drenge, hvor det var Farhad Jooma, der løb længst med 109 kilometer. Et stykke vej fra rekorden på 123,7 kilometer, som blev sat sidste år.
Her har vejret spillet en rolle.
“Vejret har bestemt haft en indflydelse på resultatet. Det har blæst, været koldt og regnet voldsomt i perioder. Så meget, at det har været mudder på dele af ruten, hvor det simpelthen ikke har været muligt at løbe. Og så er det bare ikke sjovt, når man er træt, at det samtidig bliver koldt og man får våde strømper hele tiden,” siger Elisabeth Gjengedal, der er dansk- og fitnesslærer på skolen.
Selvom antallet af folk over 100 kilometer 'blot' havnede på 14 i modsætning til sidste års 19, så har eleverne samlet flere penge ind, og flere er kommet over maraton-distancen.
“Der har været et helt utroligt sammenhold blandt elever i år. Så man har virkelig hjulpet hinanden gennem de svære perioder, og der har næsten hele tiden været flere, som er fulgtes ad gennem de 24 timer,” siger Elisabeth Gjengedal.
Og opbakningen har haft stor betydning.
“Der har virkelig været en god opbakning til hinanden, og folk har støttet og hjulpet, når man er kommet gennem en omgang. Jeg tror ikke, at jeg var kommet over de 100 kilometer, hvis jeg ikke havde haft nogen at følges med undervejs,” siger 16-årige Laura Mørk Andersen, der nåede 101,6 kilometer.
Indsamlingen fra dette års 24-timers løb går til Børnehjælpsdagen.

Publiceret 13 October 2017 14:00

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV