Budget på plads:

Konservative forsøgte desperat af få skattenedsættelse

Den borgerlige del af byrådet i Syddjurs var egentlig med på ideen, men alle partier holdt fast i budgetaftalen og afviste ændringsforslaget.

Af
Af Tommy Loberg Jøns

Der er kommet overblik over, hvordan Syddjurs Kommune planlægger at bruge sine penge i det kommende år.
Budgettet for 2018 faldt på plads ved et byrådsmøde, hvor Konservative, der sammen med løsgænger Anette Qvist Busk ikke har skrevet under på budgetaftalen, en sidste gang forsøgte at få et flertal i byrådet til at sætte skatten i 2018 ned med 0,2 procentpoint.
“Jeg fatter simpelthen ikke, at man ikke kan forstå, at en skattenedsættelse er en god ting for kommunen og borgerne. Det er borgernes penge, og de kan passe lige så godt på dem, som vi kan i kommunen. Vi vil kunne sende 12 millioner kroner tilbage til borgerne i 2018, uden at det vil betyde noget for servicen. Vi går allerede op til servicerammen og anlægsloftet, fordi vi har en god økonomi. Hvis der er flertal for en skattenedsættelse, så vil jeg gerne være med i budgettet,” siger Jørgen Brøgger.
Det forslag blev dog nedstemt af samtlige andre medlemmer i salen, der i budgetaftalen havde skrevet under på, at man ville stemme imod ændringsforslag.
Der var ellers bred enighed om, at Syddjurs Kommune i 2018 får et budget, der giver mulighed for en lang række ting, men flere af de borgerlige partier havde gerne sat kirsebærret på toppen med en skattenedsættelsen. Men det var der ikke flertal for under budgetforhandlingerne.
“Vi har haft nogle rigtig gode forhandlinger, og der har været en vilje til at være med i budgettet. Især til sidst, da det var tid til at dele lidt ud, og det er blandt andet med til at gøre det sjovt at være politiker. Og det har vi plads til i år,” siger borgmester Claus Wistoft (V), der fik ros flere steder fra i salen for styringen af budgetforhandlingerne.
Mens der var enighed om, at budgettet er godt, så var der til gengæld lidt mundhuggeri omkring, hvorvidt det er passende, at enkelte partier tager patent på ting i budgettet, når der er et bredt flertal for hele budgettet.
“Det er ligesom om, at man godt kan høre, at det er ved at være valgkamp, for nu skal vi have penslet ud, hvem der har fået hvad med i budgettet. Jeg tænker, at det er også alle,” siger Kirstine Bille (SF) som replik til Marianne Kirkegaard (V).
Budgettet blev vedtaget med 25 stemmer for, Jørgen Brøgger stemte blank og Anette Qvist Busk var fraværende.

I budgettet for 2018 er der blandt andet plads til:
Øget byggemodning i kommunen.
Renovering af Marienhoff-skolen i Ryomgård.
Ny daginstitution i Knebel.
Nye veje omkring Nimtofte.
Penge til Kolind Svømmebad, boldbaner i Mørke og til Ny Malt i Ebeltoft.
Flere ressourcer til borgerservice i Hornslet.
Folkeskolen friholdes for nye besparelser.
Juniorklubberne fastholdes.

Publiceret 13 October 2017 10:00

SENESTE TV