Rangliste:

Norddjurs er blandt landets mindst attraktive kommuner - Syddjurs er bedre med

Mediet Mandag Morgen har lavet en omfattende rangering af de danske kommuner

Er kommunen nu også så god en kommune, som politikerne har det med at påstå?
Det spørgsmål kan være svært at besvare, men mediet Mandag Morgen har gjort et ihærdigt forsøg på det.
Mandag Morgen har lavet en grundig gennemgang af 24 nøgletal i Danmarks 98 kommuner og rangeret kommunerne efter, hvor attraktive de er i forhold til hinanden.
Her ender Syddjurs Kommune som nummer 67, mens Norddjurs Kommune er i den helt tunge ende på en 89. plads.
"Resultatet giver en umiddelbar indikation af, hvordan dine lokalpolitikere prioriterer de enkelte områder, og hvor godt det er at bo og drive virksomhed i din kommune," skriver Mandag Morgen, men betoner, at ranglisten skal tages med en række forbehold.
LÆS OGSÅ: KV17: "Sanders" og Bollesen slap bedst fra prøvevalg
Tallene for Syddjurs viser blandt andet, at kommunen klarer sig hæderligt i forhold til 'Kriminalitet og social byrde'. Blandt andet fordi man har den 19. laveste ledighed. Omvendt står det knap så godt til med 'Kultur, fritid og borgerservice'. På de parametre isoleret er Syddjurs Kommune på 92. plads.
I Norddjurs Kommune er det især på området 'Erhvervsliv, skat og uddannelse' det halter. Kun Bornholms Regionskommune klarer sig værre. Det skyldes blandt andet en høj grundskyld, og at kun 15,40 procent af indbyggerne har en videregående uddannelse. Til gengæld er Norddjurs godt med, når det kommer til 'Børn, unge og skole', fordi der er en lav klassekvotient i skolerne, og at undervisningseffekten er en af de højeste i landet.
Du kan tjekke alle tallene for Norddjurs her og for Syddjurs her. Og så kan du dykke ned i Mandag Morgens omfattende undersøgelse og sammenligne med andre kommuner her.

Publiceret 06 November 2017 18:58

SENESTE TV