Ebeltoft:

Ildsjæle vil forvandle Horisonten til outdoor-drøm

Der har altid været store planer med området ved Horisonten. Men gang på gang er det hele faldet i sig selv igen. Nu skal udvalg igen kigge på en mulighed fremsat af en flok ildsjæle

Af
Af Tommy Loberg Jøns

Det kunne blive så godt.
Så meget er de fremmødte på en råkold novemberdag ved Horisonten enige om. De kunne alle godt se det store kommunalt-ejet grønne område med tilhørende strandareal blive et sandt mekka for folk, der gerne vil bevæge sig udendørs, nyde naturen eller bare have et sted, hvor børnene kan lege på en legeplads.
En drøm af et sted for outdoor-aktiviteter.
“Når jeg kommer til et strandområde, lig det her, i Tyskland, så bliver jeg bombarderet med muligheder og ting, jeg kan give mig i kast med. Der har man samlet tingene og gjort det attraktivt for turister og lokalbefolkningen at bruge deres tid. Det kunne man også gøre på området i Ebeltoft,” siger Thomas Kjerstein fra Ebeltoft Outdoor.

Flere muligheder

Han har sammen med en række andre ildsjæle sat gang i arbejdet med at få overbevist Syddjurs Kommune om, at det vil være en god ide at lade Ebeltoft Outdoor eller en nyskabt forening overtage området og udvikle det til et samlingssted for folk - især i sommerperioden.
“Det er et helt oplagt sted at samle folk med interesse for udendørsaktiviteter. Det kræver bare noget vilje at få det til at ske, og så skal det nok ikke oversatses, som det måske har været tilfældet tidligere,” siger Leif Møller Nielsen, indehaver af SUP Ebeltoft - Stand Up Padling.
Derfor har folkene været i dialog med Syddjurs Kommune siden slutningen af sommeren om området, og nu skal udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) kigge på sagen på et tidspunkt.
“Jeg synes, at området skriger på, at der er nogen, der gerne vil skabe noget her. Der er ikke nogen forpagtning på Horisonten mere, men det har der tidligere været, uden at det har givet det ønskede liv. Derfor kigger vi på sagen igen, og så må vi diskutere, om det skal være en forpagtning, at vi bare overdrager området til Thomas (Kjerstein, red.) eller noget helt tredje,” siger Kirstine Bille (SF), formand for PUK.
Og at potentialet er til stede i området, er de ikke i tvivl om blandt de fremmødte. Deres egne observationer vidner om cirka 100 personer på området i løbet af en typisk sommerdag, og med meget simple midler vil der kunne tiltrækkes endnu flere, lyder argumentet.
“Hvis man kunne få skabt nogle områder med lidt læ, så man kunne lave vores outdoor-træning uden for meget vind, nogle flere bord og bænk-sæt og adgang til opbevaring og toiletter, så er man faktisk kommet en lang vej,” siger Camilla Lykke, der to gange om ugen har outdoor-træning i området.

Skiltene ved Horisonten lover en lang række aktiviteter, men det kniber mere med at leve op til løfterne. Foto: Tommy Loberg Jøns

Skiltene ved Horisonten lover en lang række aktiviteter, men det kniber mere med at leve op til løfterne. Foto: Tommy Loberg Jøns

Tag ansvar

Drømmen er, at man i sommerperioden vil kunne henvise turister fra turistinformationen på Fregatten Jylland til området, hvor der vil være stand up padling, motion, mulighed for at købe kaffe, beachvolley, afslapningsmuligheder og en lang række andre ting, som man endnu ikke er på plads med.
“Hvis vi havde sådan et sted, hvor udendørsaktiviteter var samlet, så ville det være nemmere at henvise til, og det ville måske også få endnu flere af de mange udbydere i området til at samle sig et sted. Det her handler ikke om at få en cafe eller lignende til at løbe rundt med en masse arrangementer, men i stedet at tage noget ansvar for et område i vores by, hvor der kunne laves så mange fede ting,” siger Thomas Kjerstein, der også påpeger, at det efter gruppens opfattelser vil kunne afhjælpe de problemer med unge mennesker, der bruger området efter mørkets frembrud og ikke rydder helt op efter sig.
“Det er ikke meningen, at de unge skal jages væk fra området. De skal være velkomne til at være her og drikke øl. Men hvis de selv får et større ansvar for området, så er de heller ikke interesseret i at ødelægge det. Lige nu står området tomt, og så sker sådan noget.”
Præcis hvornår PUK tager sagen op er ikke afklaret endnu, men ildsjælene håber på, at de i sommeren 2018 kan begynde at realisere deres drøm om et outdoor-himmerige.

Publiceret 09 November 2017 10:00

SENESTE TV