KV17:

Kommunalpolitik er mere end gamle mænd og pibetobak

kv17 Der er 27 pladser i byrådet i Syddjurs Kommune. I dag sidder der kun syv kvinder med ved bordet. Det skal ifølge det radikale byrådsmedlem Kari Baklund laves om ved det kommende kommunalvalg tirsdag 21. november.
“Ved dette valg er der en række kvindelige kandidater, som stiller op for første gang. Dem skal vælgerne lære at kende,” mener hun og har derfor taget initiativ til et vælgermøde, hvor hun har samlet nye kvindelige kandidater fra Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Det konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Venstre, Enhedslisten og Alternativet.
Vælgermødet holdes torsdag 16. november kl. 19-21 på Rønde Vandrehjem i Rønde.
Kari Baklund nævner flere gode grunde til at invitere til sådan et vælgermøde, bl.a. at der skal flere kvinder i kommunalpolitik.
“Vi skal selvfølgelig have flere kvinder valgt! Der er noget galt, hvis ikke der er plads til yngre og travle kvinder,” mener hun.
“De fleste partier har rigtig svært ved at få nye kandidater til at stille op. Det er ikke 'cool' at være lokalpolitiker, men hvorfor egentlig ikke? Det skal det være.”

Otte politikere deltager

På mødet deltager Anita Søholm, Socialdemokraterne, Kari Baklund, Radikale Venstre, Sanne May Mogensen, Konservative, Ingrid Boldsen, SF, Matilde Glassow Lauridsen, Liberal Alliance, Else Marie Høgh, Venstre, Lisbeth Petersen, Enhedslisten, og Mette Foged, Alternativet.
Kandidaterne får hver et par minutter til at fortælle om deres bevæggrunde for at stille op. Det er jo alt andet lige nemmere at lade være. De vil også fortælle, hvad de vil bruge indflydelsen til, hvis de bliver valgt ind. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål og komme med gode forslag til kandidaterne.
Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal Jeppesen kommer og styrer slagets gang som ordstyrer. Hun bor selv i Syddjurs Kommune og har flere gange ytret sig om behovet for fornyelse, vision og passion i kommunalpolitik.
Alle er velkomne. Kaffe og kage kan købes på stedet. 

Publiceret 09 November 2017 13:00

SENESTE TV