Djurs-elever videre til landsfinale i innovation

De bedste ideer ved lokalfinalen kom fra Rosmus og Ryomgård

innovation Der udbrød om end ikke regndans så jubeldans, da vinderne af lokalfinalen i den landsdækkende innovationskonkurrence Projekt Edison blev fundet i Rønde Idrætscenter. 130 elever fra 6.-7. klasserne på fire skoler fra Syddjurs har de seneste uger arbejdet intenst på at skabe innovative ideer inden for emnet ’vand på godt og ondt’. Flere har forsøgt at finde løsninger til håndtering af fremtidens store regnmængder. Vinderne endte med at blive eleverne Freja og Jennifer fra 6. årgang på Rosmus Skole. De to piger har udviklet en såkaldt ’Rain Power’, som formår at spare på vandet.

Sugende asfalt

Andenpladsen gik til Mathias, Jonas, Noah og Victor fra 6.b på Marienhoffskolen i Ryomgård. Her kunne dommerne se fremtidens løsning med sugende asfalt og opsamling af regnvand i en faskine. For GF Forsikrings Fond, som er gået i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab om årets Projekt Edison viser elevernes iderigdom, at det godt kan svare sig at lade yngre kræfter tænke innovativ. “Set med forsikringsøjne så står vi som samfund over for store udfordringer med fremtidens vandmængder. Her er det en fornøjelse at opleve elevernes bevidsthed og løsningsorienterede tilgang,” udtaler Else Marie Pedersen Horn, formand for GF Forsikring i Aarhus, i en pressemeddelelse. Hun nævner løsningen med sugende asfalt fra Marienhoffskolen som eksempel: “Elevernes idé går ud på at lave sugende asfalt og at lede vand til en faskine, der er placeret under eller nær husene. Udbyttet er, at vi slipper for vand på vejene, regnvandet bliver genbrugt i husene, og vi sparer på drikkevandet. Selv om ideen ikke nødvendigvis bliver til konkret virkelighed, så får eleverne et blik for, hvordan der skabes nytænkning og løsninger på svære problemstillinger.”

Landsfinale 16. november

Både vinderne ved lokalfinalen i Rønde og gruppen med andenpladsen er gået videre til landsfinalen 16. november i Fredericia.jesl

Publiceret 10 November 2017 07:00

SENESTE TV