Inger Terkildsen har fortsat overskud til at arbejde for at blive valgt til Syddjurs Byråd for Liberal Alliance, selvom hun er ked af det og skuffet over, at hendes ven og politiske partner, Per Zeidler, tilsyneladende har levet et dobbeltliv, som hun på ingen måde kan goutere. Foto: Lars Norman Thomsen

Inger Terkildsen har fortsat overskud til at arbejde for at blive valgt til Syddjurs Byråd for Liberal Alliance, selvom hun er ked af det og skuffet over, at hendes ven og politiske partner, Per Zeidler, tilsyneladende har levet et dobbeltliv, som hun på ingen måde kan goutere. Foto: Lars Norman Thomsen

KV17:

Mangeårig Zeidler-støtte i choktilstand

Inger Terkildsen har i mange år været tæt på Per Zeidler og bakket ham op politisk. Hun er ked af det og meget chokeret, som mange andre politikere

Af
Af Lars Norman Thomsen

“Det, der kommer frem i medierne om Per, er direkte vulgært og ulækkert. Tænk, at man har kunnet tage så forkert af en mand, som man har haft så meget med at gøre politisk,” siger Inger Terkildsen, indehaver af Kalø Taxi og kandidat for Liberal Alliance til kommunalvalget.

Hun har været tæt på Per Zeidler politisk i en årrække.

Hun fulgte ham fra Venstre til Liberal Alliance, da Per Zeidler i 2013 valgte at skifte parti.

Det er også en kendt sag, at mange i taxa-branchen i Syddjurs har støttet Per Zeidler, fordi de i ham fandt en politiker, der talte branchens sag i byrådet.

Ingen mistanke

Ved kommunalvalget i 2013 støttede mange taxachauffører Per Zeidler og Liberal Alliance offentligt i form af reklamer på bilerne.

“Per har altid udvist stor interesse og forståelse for vores branche i modsætning til mange andre i byrådet, og derfor har det været naturligt for mange chauffører at støtte Liberal Alliance,” siger Inger Terkildsen.

Hun har efter afsløringerne af Per Zeidlers tilsyneladende mange eskapader i et forsamlingshus nær Vejle og en sigtelse for rufferi hængende over hovedet gransket sin hjerne for at komme i tanke om der har været tegn eller hændelser i samværet med Per Zeidler, der burde have vakt en mistanke hos hende om, at noget var galt.

“Nej, jeg har aldrig haft skyggen af mistanke om, at Per levede et dobbeltliv. Jeg har aldrig haft grund til det, og derfor skuffer det mig endnu mere og gør mig vildt ked af det.”

“Vi kunne godt mærke, at Per det sidste halve år ikke var helt oppe på mærkerne, men vi troede, at det skyldtes hans skrantende helbred. Da så det kom frem med hans dårlige økonomi som tvang ham ud af Liberal Alliance, var vi alle i partiet lokalt meget skuffede, fordi han ikke havde fortalt os om sine økonomiske problemer overhovedet.”

Inger Terkildsen understreger, at Per Zeidler ikke er dømt ved nogen domstol endnu, men uanset hvad, så siger hun:

“Hvis man er en offentlig person og arbejder som politisk udvalgsformand, så skal man opføre sig etisk korrekt. Hvis det viser sig, at der er en helt anden forklaring på tingene, er jeg parat til at sige undskyld, men det er der desværre intet, der tyder på.”

Ros til Wistoft

Inger Terkildsen håber, at Per Zeidler lige nu bruger tiden på at få talt ud med sin nærmeste familie.

“Jeg håber for ham, at han får talt tingene igennem med de mennesker, der tæt på ham, så han kan begynde et nyt liv, selvom det bliver svært.”

Hun roser borgmester Claus Wistoft (V) for hans tackling af de lokalpolitiske konsekvenser i kølvandet på afsløringerne af Per Zeidler.

“Claus Wistoft har min fulde støtte. Han har kørt en ren og sober linje, og han fortjener stor ros for det, som han har gjort.”

Publiceret 14 November 2017 21:39