Ungdomsfodbold:

Kolind/Midtdjurs piger skal spille mod de allerbedste

Kolind/Midtdjurs’ U14 pigehold skal spille Liga 1 fodbold i foråret mod Jyllands bedste hold

Af
Af Martin Schultz

En flok fodboldglade piger fra Kolind/Midtdjurs kommer i foråret til at prøve kræfter med de allerbedste pigehold i Jylland.

U14 pigerne er nemlig i dette efterår gået hele vejen og vandt forleden den afgørende finale om oprykningen til Liga 1 med 1-0 over Hedensted IF på et mål af Filippa Hog Laursen.

”Det var en meget lige kamp mod et meget dygtigt hold fra Hedensted IF, som var nedrykkere fra Liga 1 og som havde vundet deres pulje i efteråret med maksimumpoint. Første halvleg var målløs, og med 20 minutter tilbage i 2. halvleg scorede Filippa det afgørende mål. Og så holdt vi ellers føringen kampen ud og jubelen kunne bryde løs efter en nervepirrende kamp,” fortæller Allan Nørgaard, som sammen med Rene Foss træner de dygtige spillere på holdet, som er samlet af piger fra KPI og IFM, og som også har fået tilgang af fem piger fra TRIF.

Kampen blev spillet på neutral bane på Brørup Efterskoles kunstgræsbane ved Skanderborg, og en hel bus var af sted med spillere, trænere, forældre, søskende og andre pårørende, så der var stor opbakning til den afgørende kamp, som sikrede holdet oprykning til den bedste række.

KPI-IFM’s U14 piger formåede på fornem vis at kvalificere sig til Liga 1 i foråret 2018

KPI-IFM’s U14 piger formåede på fornem vis at kvalificere sig til Liga 1 i foråret 2018

Ser frem til kunstgræs

Kolind/Midtdjurs' U14 piger blev nr. 2 i efteråret, kun overgået af pigerne fra storklubben AaB. Men da AaB i forvejen har et hold i Liga 1, så var det Kolind/Midtdjurs, som skulle spille de to kvalifikationskampe om oprykning til Liga 1.

I semifinalen besejrede Kolind/Midtdjurs holdet fra Aalborg KFUM med 4-0 på neutral bane på kunstgræs i Hadsund, og det banede vejen for den altafgørende finale i søndags mod Hedensted IF.

”Pigerne har den rette kombination af sammenhold og vindermentalitet. De møder altid op til træning og kamp i al slags vejr, og de er topmotiverede,” siger Allan Nørgaard om pigerne, som nu fortsætter vinteren over med indendørsfodbold og her skal forsvare den 3. plads, de sidste vinter vandt til Jysk Mesterskab.

”Vi ser frem til, at den nye kunstgræsbane på anlægget i Ryomgård bliver klar. Det skal være med til at sikre, at vi er velforberedte, når turneringen går i gang i foråret.”

Nye spillere velkomne

Pigerne på U 14 holdet går i 7. klasse og stammen af spillere har spillet sammen de sidste 4-5 år. Flere af pigerne har spillet sammen, siden de gik med sut.

Men i år fik holdet tilgang af fem spillere fra TRIF, som måtte nedlægge sit U14 pigehold.

”Vi er i alt 19 spillere i vores trup. Men vi håber at få tilgang af flere spillere, så vi kan lave to 11 mands-hold i foråret, som skal spille i Liga 1 og Liga 3,” siger Allan Nørgaard, som sammen med Rene Foss træner den talentfulde trup, hvor flere spillere allerede har udmærket sig og har været udtaget til talenttræning i JBU-regi.

Tobias Thøgersen er hjælpetræner og Hanne Thøgersen er hold-/trupleder.

”Nu kommer pigerne sandsynligvis til at møde de allerbedste spillere fra AaB og Fortuna Hjørring, som er klubber, som udklækker landsholdsspillere,” siger Allan Nørgaard.
Liga 1 består i Jylland af 14 hold, som er delt i to puljer.

Udover kampene i Liga 1 kan U14 pigerne fra Kolind/Midtdjurs i foråret også se frem til en tur til et stævne i Holland i efteråret 2018.
 
 

Publiceret 21 November 2017 10:23

SENESTE TV