Debat Norddjurs:

Hukommelsessvigt eller lodret løgn?

Af Ulf Harbo, Enhedslisten, Norddjurs Kommunalbestyrelse:

“Der er ballade i Dansk Folkeparti i Norddjurs hvor stifteren af lokalafdelingen Bent Andersen har været ude med riven over for de andre kandidater og i særdeleshed spidskandidat Steen Jensen i dette indlæg;

http://norddjurs.lokalavisen.dk/df-stifter-gaar-til-socialdemokratiet-/20171127/artikler/712059997

Bent Andersen frygter, at DF lokalt nu kun får indvandring på dagsordenen også har han kritiseret at hans hustru Inger K Andersen ikke fik lov at være synlig og ingen hjælp fik under valgkampen, og at man i konstitueringsforhandlingerne overhovedet ikke har tænkt på en post til til hende.

Normalt ville jeg aldrig blande mig i sådan noget internt fnidder, men følgende i denne artikel, hvor spidskandidat for DF, Steen Jensen, svarer på kritikken fik mig til at tabe underkæben;

“Til Bent Andersens ønske om, at der i konstitueringen var fundet en post eller flere til Inger K. Andersen, selv om hun ikke blev genvalgt, siger Steen Jensen: “Jeg ved slet ikke, om det kan lade sig gøre. Mit udgangspunkt er, at posterne går til de valgte.””

http://norddjurs.lokalavisen.dk/df-spids-dybt-forundret-over-at-se-den-reaktion-efter-valget-/20171129/artikler/712059943
Steen Jensen forhandlende konstitueringen sammen med lokalformand for DF Norddjurs Helle Ringberg og jeg sad med til forhandlingerne, og vi lavede jo ikke andet end at fordele poster, hvoraf over 50 af dem var poster som ikke skulle besættes af medlemmer af kommunalbestyrelsen.
Her kan alle poster ses, og hvilke poster hvor der er krav om, at det skal bestrides af KB-medlemmer; https://www.norddjurs.dk/media/5388029/Bilag-til-konstitueringsaftalen.pdf
Jeg er noget bestyrtet over, at Steen enten ikke aner, hvad der foregår, når han sidder og forhandler poster for de næste 4 år eller at han lyver stærkere end en hest kan rende.
Ikke mindst fordi vi jo talte en masse om, hvilke ikke KB-medlemmer, der gerne ville have forskellige poster, og fordi Steen sammen med Helle Ringberg, der netop ikke er valgt, gjorde meget for at få en post i Nørre Djurs Egnsarkiv, fordi det var Helles store ønske at komme derind.
Hvad der ellers er op og ned internt i Dansk Folkeparti Norddjurs, skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg vil da mene, at Steen Jensen har et troværdighedsproblem, når han kommer med sådan en udtalelse.
Steen er spidskandidat og har siddet 4 år i kommunalbestyrelsen og lige siddet og forhandlet konstituering og fordeling af poster, så det er ikke i orden, at han udtaler offentligt på den måde, da der enten er tale om et voldsomt hukommelsessvigt eller en lodret løgn.
Jeg ser frem til, at Steen får undskyldt for sin fejlagtige udtalelse, og jeg mener også det er på sin plads at Inger K. Andersen får en undskyldning.
Af de poster DF har fået, er det jo forresten stadig muligt at tilgodese Inger - fx ved at lade hende fortsætte i Aqua Djurs, hvor jeg har siddet i 4 år med Inger, da man ikke behøver at være KB-medlem for at sidde der.
Det er selvfølgelig ikke noget, jeg har indflydelse på eller vil blande mig i, men noget DF selv må finde ud af internt med sig selv, men jeg tror da, vi er flere som pludselig synes, det er blevet interessant, hvorledes DF fordeler deres poster efter Steens mærkværdige udtalelse om, at han slet ikke ved, om det kan lade sig gøre.”

Publiceret 30 November 2017 09:18

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.