KV17:

Vælgernes dom gjorde ondt på Anders

Politik er han ikke færdig med. De næste fire år giver ham mulighed for at planlægge sin næste valgkamp mere grundigt

Af
Af Tommy Loberg Jøns

224 personlige stemmer var ikke nok til fire år mere i byrådet i Syddjurs Kommune.
På trods af fremgang hos Socialdemokratiet og en ren ungdomsbølge, der skyllede ind over byrådet på Syddjursland, så måtte det yngste medlem af partiets nuværende byrådsgruppe, 31-årige Anders Peter Rasmussen, se pladsen forsvinde.
Det gjorde indtryk. Det gjorde ondt.
“Jeg lægger slet ikke skjul på, at jeg var meget skuffet over, at jeg ikke kom ind i denne omgang. Det ville jeg virkelig gerne, for der er gang i rigtig mange spændende ting, som jeg gerne ville køre videre med i de næste fire år. Maltfabrikken, en bynær strand i Ebeltoft og så hele tildelingsmodellen på skoleområdet. Det er ting, som jeg virkelig er ked af, at jeg ikke skal være med til at arbejde på,” siger Anders Peter Rasmussen i en pause fra jobbet som slagtermester i SuperBrugsen i Hinnerup.

Mere politik

Jobbet bliver der til gengæld mere tid til. Også til familien.
De skal dog ikke regne med, at Anders pludselig begynder at tilbringe alt for meget tid hjemme, for det passer ikke til hans natur at sidde stille.
“Jeg ville kede min røv i laser, hvis jeg skulle sidde ned og bare se fjernsyn eller noget andet. Det kan godt være, at jeg skal have et lille pusterum, men jeg har masser af ting, som jeg gerne vil i gang med igen. Selvom jeg måske ikke ser sådan ud, så har jeg spillet meget badminton, og det skal jeg i gang med igen,” griner Anders Peter Rasmussen, der også kommer til at kaste sig over det mere organisatoriske arbejde i partiforeningen for Ebeltoft og Omegn, mens han også stiller sig klar til at hjælpe formanden for selvsamme partiforening, Christian Haubuf, med nogle af opgaverne.
“Politik er min hobby, men det er en hobby, hvor man ikke selv får lov til at bestemme, om man vil være med, så jeg er bestemt ikke færdig med politik. Jeg har fået en pause på fire år, hvor der er mulighed for at lave nogle andre ting omkring partiet, men jeg er klar til at stille op igen om fire år.”

Fire års valgkamp

En ting, som Anders Peter Rasmussen har opdaget i forbindelse med den netop overstået valgkamp er, at den måske ikke blev kørt helt godt nok, hvis man gerne vil have stemmerne på bekostning af nogle andre.
“Jeg skal gribe det an på en helt anden måde. Jeg skal blive meget bedre til at fortælle og forklare folk, hvad jeg har fået gennemført eller vil gennemføre. Jeg skal blive meget mere personlig, så folk får et andet kendskab til mig. Der har jeg nok haft for lidt tid til at planlægge det ordentligt i denne omgang, men det har jeg nu fire år til at begynde at tænke på,” siger slagtermesteren, der afviser, at fravalget i denne omgang vil gøre det sværere for ham om fire år.
“Nej, det tror jeg faktisk ikke. Det kan være sundt med nogle pauser engang imellem, og vi har en masse unge, dygtige politikere på vej i Socialdemokratiet, som jeg nok skal få et tæt samarbejde med. Og så kommer jeg til at holde øje med rigtig mange af de politiske ting de næste fire år.”
Når det næste kommunalvalg i 2021 finder sted, og Anders Peter Rasmussen igen er at finde på stemmesedlen, så vil Socialdemokratiet have en borgmester i Ole Bollesen, der har rundet de 70 år og allerede har lagt op til, at der skal ske et generationsskifte.
Med nye unge kræfter i Socialdemokratiet de næste fire år, så peger det ikke i retning af Anders Peter Rasmussen som en naturlig arvtager for Ole Bollesen. Men det er heller ikke planen.
“Jeg har aldrig rigtig tænkt over at skulle være borgmester på et tidspunkt. Så det med et generationsskifte i løbet af de næste fire år, er jeg ikke så bekymret omkring. Jeg ser det ikke som en konkurrence mellem os yngre politikere. Hvem der bliver peget på er helt op til partiet, og det kan have ændret sig meget i løbet af de næste fire år,” siger Anders Peter Rasmussen.
Men frem til 2021 handler det for den 31-årige slagter om at bruge sin tid, hvor det giver gavn.
“Det kunne for eksempel være i hallerne, hvor jeg godt kunne være interesseret i noget bestyrelsesarbejde. Men nu må vi se,” siger Anders Peter Rasmussen.

Publiceret 06 December 2017 11:30

SENESTE TV