Karriere:

Fremtidens ledere kommer fra Kalø

Ny akademiuddannelse i landbrugsledelse ser dagens lys på Kalø Økologisk Landbrugsskole

Af
uddannelse

På Kalø Økologisk Landbrugsskole gør man nu op med den traditionelle lederuddannelse inden for landbruget.
Hvor man tidligere har taget den traditionelle vej - først med produktionsleder og siden agrarøkonom - udfaser Kalø nu det koncept og lancerer i tæt samarbejde med Dania Erhverv en helt ny mulighed for at tage en akademi-lederuddannelse i landbrug.

Deltidsuddannelse

Kalø Økologisk Landbrugsskole holder infoaften om uddannelsen torsdag 14. december fra klokken 18.
Det skriver Kalø Økologisk Landbrugsskole i en pressemeddelelse.
Den første forskel man møder er, at uddannelsen er udformet som en to-årig deltidsuddannelse.

Landbrug har levet trangt

Deltid, fordi man på den baggrund kan bibeholde sit nuværende arbejde, opretholde sin livsstil og stadigvæk have mulighed for at være sammen med sin familie i hverdagen. Men også - og ikke mindst - deltid, fordi man får muligheden for at omsætte teori direkte til praksis, kort sagt bruge alt det man lærer på Kalø og være i stand til at implementere det i den bedrift, man arbejder på.
”Det er i dagens landbrugsproduktion uhyre vigtigt med kompetente og ressourcestærke ledere. Landbruget har i mange år levet trangt og haft svært ved at omstille sig, ikke mindst i forhold til generationsskifter, nye produktionsformer, udviklingen generelt, nyerhvervelser m.m. Førhen har man kun haft muligheden for at uddanne sig fuldtid, altså sige farvel til gården og bedriften i uddannelsesperioden. Det har været tung kost særligt for den selvstændige landmand”.
“Nu får man imidlertid mulighed for at sende medarbejderen på skole i udvalgte weekender, altså bibeholde sit job og samtidig være i stand til at komme med de rette input til drift og fremtid for gården. Det kan da kun glæde alle parter,” lyder det fra forstander på Kalø Økologisk Landbrugsskole Morten Erbs.

Seks moduler

Kort sagt kan akademiuddannelsen formå det, som ingen andre lederuddannelse i landbruget kan, nemlig at inddrage praksis i teoriundervisningen via konkrete cases og inddrage teorien i praksis, når eleven er tilbage på sin arbejdsplads.
Uddannelsen består af seks moduler, som er delt op på 24 weekender, og det foregår med overnatning og fuld forplejning på skolen.
Samtlige moduler afsluttes med eksamen, typisk med udgangspunkt i et skriftligt projekt.
Deltageren binder sig for to eller tre moduler ad gangen, og tager man alle seks moduler opnås den fulde akademiuddannelse.
Ved en fuld akademiuddannelse opnår eleven 120 ECST point. jbe

Publiceret 12 December 2017 19:00

SENESTE TV