3. division håndbold:

Nørre Djurs HK har forårsfornemmelser

Cheftræner Erik Flak Jørgensen godkender efteråret for de to bedste herreseniorhold, men efterlyser mere stabilitet

Af
Af Lars Norman Thomsen

“Ved jorden at blive, det tjener os bedst”.

Grundtvig har ikke levet forgæves i Glesborg & omegn.

Derfor er det heller ikke overraskende, når cheftræner for Nørre Djurs HKs herreseniortrup, Erik Flak Jørgensen, ikke falder i svime over, at klubbens bedste herrehold i 3. division overvintrer på en andenplads, og at andetholdet er nyoprykker til Jyllandsserien.

“Ni sejre og to nederlag til førsteholdet, og oprykning til andetholdet er bestemt godkendt, men vi skal fortsat passe på med ikke at blive for grådige og glemme, hvor fødderne skal placeres,” siger Erik Flak Jørgensen.

Derfor er oprykning til 2. division ikke et tema.

“Vi siger selvfølgelig ikke nej tak til at rykke op, hvis chancen byder sig, men for mig handler det lige nu om at få bragt noget mere stabilitet ind i vores spil.”

“Trods de mange sejre har vi ikke peaket som hold i en hel kamp endnu. Der har været momenter i kampene, javist, men jeg håber, at vi i foråret kan få lagt så meget på vores spil, at vi får løftet det spillemæssige niveau op til noget mere end det vi har vist indtil nu.”

Nymark tilbage

En af de spillere, der måske kan være med til at bringe noget mere stabilitet ind i Nørre Djurs HKs spil, er stortalentet Mathias Nymark Rasmussen, som ikke har spillet i efteråret, fordi han har været på dannelsesrejse uden for landets grænser.

“Mathias er netop kommet hjem, og vi håber at se ham til træning inden jul,” siger cheftræneren.

Han kan ikke love Nymark en stamplads fra start, men han kan ikke skjule, at den unge fartspiller bliver en gevinst at få med i træningslokalet, hvor han altid leverer varen.

Herfra må træneren så se, hvornår Nymark er plukkemoden til førsteholdet.

Secher har imponeret

Netop fremmødet i træningslokalet har været afgørende for efterårets resultater.
“Vi er mellem 22 og 26 spillere til hver eneste træning, og det giver en intensitet, som naturligvis har en afsmittende virkning i kampene,” siger Erik Flak Jørgensen, der fremhæver unge Rasmus Secher som en af de spillere, der har hævet overliggeren i dette efterår.

“Secher har været outstanding forsvarsmæssigt, og han bliver også mere og mere afgørende for os i angrebsfasen.”

Også tilbagevendte Mikkel Eriksen har imponeret cheftræneren. Den tidligere storskytte er blevet 'lavet om' til stregspiller og konverteringen har vist sig ikke at være så tosset.

Flak og fremtiden

Erik Flak Jørgensen slutter efter fem sæsoners virke i Nørre Djurs HK, når turneringen er færdigspillet til april. Han afløses af den tidligere U-landstræner Benny Nielsen.

“Det har jeg det fint med, og jeg håber snart at have landet en aftale for næste sæson med en ny klub. Der er flere inde i billedet, men vi snakker 2.-3. division. Navne vil jeg af gode grunde ikke oplyse om, men jeg vil gerne fortsætte som træner, og jeg er ligeglad, om jeg skal køre 60 eller 160 kilometer, bare der er perspektiv i jobbet og den aftale, som jeg indgår.”

Publiceret 15 December 2017 13:26

SENESTE TV