Anlæg:

IF Midtdjurs må vente vinteren over på kunstgræs

Det våde vejr i efteråret skyld i at nyt kunstgræstæppe i Ryomgård først rulles ud i foråret

Af
Af Martin Schultz

Små og store fodboldspillere i IF Midtdjurs må væbne sig med tålmodighed.

Den nye kunstgræsbane, som der er blevet arbejdet med i efteråret, bliver nemlig først åbnet i foråret.

”Vi forventer, at vi er klar til at åbne banen i april, men alt afhænger af vejret,” siger Jakob Olesen, mangeårig fodboldleder i IF Midtdjurs og formand for bestyrelsen i Baneforeningen for den nye kunstgræsbane på idrætsanlægget i Ryomgård.

Vejret afgør

”Vejret afgør, hvornår banen kan blive gjort færdig. Det er ikke muligt, så længe der skiftevis er frost og regnvejr. Men vi mangler bare, at entreprenøren lægger fem cm grus på banen, hvorefter man kan rulle kunstgræsset ud og sprede det sand og det gummigranulat, som gør, at græsset holder sig oprejst,” siger Jakob Olesen.

De 74 meter lange og 4 meter brede ruller med kunstgræs er ankommet til Ryomgård og afventer, at vejret bliver klart til at færdiggøre den nye kunstgræsbane.

Nye muligheder

Med den nye kunstgræsbane får IF Midtdjurs' spillere året rundt adgang til en fodboldbane i internationalt anerkendte mål.

”Det giver holdene mulighed for at træne udendørs hele året rundt, og det giver både sportsligt og foreningsmæssigt nye muligheder,” siger Jakob Olesen.

Konturerne af den nye bane er tydelige, og for tiden er man i gang med at opsætte hegnet rundt om banen. Lysanlægget er rejst, og ledningerne er trukket og venter kun på at blive forbundet. I forbindelse med at kunstgræsbanen anlægges, bliver overskydende muldjord anvendt til at omdanne den hidtidige grusbane til en græstræningsbane og til opretning af et område på en af anlæggets øvrige baner.

Den lokale virksomhed Gerstrøm Enterprenører står for anlægsarbejdet. Anlægssummen er på cirka 2,4 mio. kroner eksklusiv moms. Kunstgræsbanen er overvejende finansieret af Syddjurs Kommune, Fonden Sparekassen Midtdjurs og arrangementer, som fodboldafdelingen selv har stået for.
Banen drives af en selvstændig Baneforening med en bestyrelse med Jakob Olesen som formand, Peter Møller som næstformand, Dan E. Föh som kasserer og Lars Norman Thomsen og Charlotte Dalby som menige medlemmer.

Publiceret 29 December 2017 21:18

SENESTE TV