Konkurs:

Slut med golf på Lübker i denne omgang

Lübker Golf Club bad selv i sidste uge Skifteretten i Randers om at blive begæret konkurs. Alt personale er fyret

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Der skal ikke være tvivl om at banen er en fantastisk bane, men den ligger godt nok placeret skidt. Jeg har med fornøjelse spillet banen, og også haft ophold på resortet, hvor vi fik en meget fin behandling og service, men der kommer jo alt for få gæster på stedet til, at det nogensinde kan blive rentabelt. Derfor har jeg meget svært ved at se en fornuftig fremtid for stedet. Så skal der da komme en med en meget stor pose penge, som samtidig er ligeglad med, om de bliver mistet. Det kan godt være, at jeg er sortseer, og jeg håber da også for banen, at jeg tager fejl, og at der kommer gang i spillet igen på Lübker,” skrev en golfer, Leif Sørensen, på golf.dk, da nyheden om, at Lübker Golf Club selv havde indgivet konkursbegæring i sidste uge til Skifteretten i Randers var en realitet.

Ønsket om at dreje nøglen kommer i kølvandet på, at forhandlinger mellem indehaver af Lübker Golf Resort, Carl Aage Nielsen, og resortets grundejere, efter en række ekstraordinære generalforsamlinger mellem jul og nytår om en ny overordnet resort- og betalingsstruktur for Lübker Golf Resort var endt uden at komme til den ønskede konklusion.

Den tidligere omtalte Leif Sørensens reaktion falder fint i tråd med reaktioner i det lokale golfmiljø, hvor flere golfere længe har stillet spørgsmålstegn ved golfklubbens muligheder for at overleve på trods af, at de berømmer baneanlæggets for at være outstanding.

Fyresedler til alle

Bestyrelsen i Lübker Golf Club blev orienteret om de resultatløse forhandlinger på et ekstraordinært bestyrelsesmøde dagen før nytårsaften.

“Det negative resultat har medført, at klubben, der i de senere år har forbedret sin økonomi markant men dog ikke opnået en positiv bundlinje trods ekstraordinære tilskud fra ovennævnte parter (resortejer og grundejerne, red.), står uden tilsagn om finansiering af og likviditet til fortsat drift. Det anslås, at den nødvendige årlige kapitaltilførsel for klubbens fortsatte drift er minimum 2-3 mio. kroner,” skriver bestyrelsen i et forklarende brev til medlemmerne i Lübker Golf Club.

Bestyrelsen har derfor været tvunget til at fyre samtlige faste medarbejdere og lukke banen.

“Med hensyn til vores medarbejdere vil vi bede jer alle undersøge i jeres netværk, om der kunne dukke jobmuligheder op og i givet fald kontakte receptionen i Square, som vil videreformidle kontakten,” lyder opfordringen fra bestyrelsen til medlemmerne.

Samme bestyrelse lukker og slukker dog ikke helt:

“(...) vi tror og håber på, at der på et tidspunkt dukker en ny mulighed op for at genåbne golfanlægget og igangsætte arbejdet med etablering af en ny klub. Vi ved, det bliver et stort arbejde samt at det vil tage tid, men der er så mange gode grunde til, at der fortsat skal spilles golf i nogle af Danmarks skønneste omgivelser, at vi tror, at det vil lykkes.”

Publiceret 11 January 2018 05:30

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.