Konkurs:

Slut med golf på Lübker i denne omgang

Lübker Golf Club bad selv i sidste uge Skifteretten i Randers om at blive begæret konkurs. Alt personale er fyret

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Der skal ikke være tvivl om at banen er en fantastisk bane, men den ligger godt nok placeret skidt. Jeg har med fornøjelse spillet banen, og også haft ophold på resortet, hvor vi fik en meget fin behandling og service, men der kommer jo alt for få gæster på stedet til, at det nogensinde kan blive rentabelt. Derfor har jeg meget svært ved at se en fornuftig fremtid for stedet. Så skal der da komme en med en meget stor pose penge, som samtidig er ligeglad med, om de bliver mistet. Det kan godt være, at jeg er sortseer, og jeg håber da også for banen, at jeg tager fejl, og at der kommer gang i spillet igen på Lübker,” skrev en golfer, Leif Sørensen, på golf.dk, da nyheden om, at Lübker Golf Club selv havde indgivet konkursbegæring i sidste uge til Skifteretten i Randers var en realitet.

Ønsket om at dreje nøglen kommer i kølvandet på, at forhandlinger mellem indehaver af Lübker Golf Resort, Carl Aage Nielsen, og resortets grundejere, efter en række ekstraordinære generalforsamlinger mellem jul og nytår om en ny overordnet resort- og betalingsstruktur for Lübker Golf Resort var endt uden at komme til den ønskede konklusion.

Den tidligere omtalte Leif Sørensens reaktion falder fint i tråd med reaktioner i det lokale golfmiljø, hvor flere golfere længe har stillet spørgsmålstegn ved golfklubbens muligheder for at overleve på trods af, at de berømmer baneanlæggets for at være outstanding.

Fyresedler til alle

Bestyrelsen i Lübker Golf Club blev orienteret om de resultatløse forhandlinger på et ekstraordinært bestyrelsesmøde dagen før nytårsaften.

“Det negative resultat har medført, at klubben, der i de senere år har forbedret sin økonomi markant men dog ikke opnået en positiv bundlinje trods ekstraordinære tilskud fra ovennævnte parter (resortejer og grundejerne, red.), står uden tilsagn om finansiering af og likviditet til fortsat drift. Det anslås, at den nødvendige årlige kapitaltilførsel for klubbens fortsatte drift er minimum 2-3 mio. kroner,” skriver bestyrelsen i et forklarende brev til medlemmerne i Lübker Golf Club.

Bestyrelsen har derfor været tvunget til at fyre samtlige faste medarbejdere og lukke banen.

“Med hensyn til vores medarbejdere vil vi bede jer alle undersøge i jeres netværk, om der kunne dukke jobmuligheder op og i givet fald kontakte receptionen i Square, som vil videreformidle kontakten,” lyder opfordringen fra bestyrelsen til medlemmerne.

Samme bestyrelse lukker og slukker dog ikke helt:

“(...) vi tror og håber på, at der på et tidspunkt dukker en ny mulighed op for at genåbne golfanlægget og igangsætte arbejdet med etablering af en ny klub. Vi ved, det bliver et stort arbejde samt at det vil tage tid, men der er så mange gode grunde til, at der fortsat skal spilles golf i nogle af Danmarks skønneste omgivelser, at vi tror, at det vil lykkes.”

Publiceret 11 January 2018 05:30