Seriefodbold:

FC Djursland vinker farvel til fire spillere

Når den nye cheftræner Robert Sørensen mandag indkalder til den første træning, bliver det uden en række tidligere støttespillere

Af
Af Lars Norman Thomsen

FC Djursland i Jyllandsserien-1 afholder først nytårsappel lørdag 27. januar, men allerede førstkommende mandag aften inviterer den nye cheftræner Robert Sørensen til den første træning, hvor også spillere fra Grenaa IF's Serie 2 hold og FC Djurslands U19-trup kan være med sammen med spillere fra de to andre samarbejdsklubber, AC Norddjurs og Østdjurs 91.

Farvel til fire

Fire spillere er ikke med, når der fløjtes op til første træning.

De to talentfulde midtbanespillere, Simon Skottrup Andersen og Kristian Gertsen, har valgt at forfølge fodboldlykken i Aarhus Fremad. Den tidligere superligaklubs bedste hold spiller nu i 2. division.

“Både Simon og Kristian bor i Aarhus, og vi støtter dem naturligvis i deres forsøg på at spille på et højere niveau end Jyllandsserien,” siger Nikolaj Søjmark, sponsor og sportschef i FC Djursland.

“De vil give det en chance, og hvis det ikke lykkes, er det ikke umuligt, at de vender tilbage til FC Djursland.”

Veteranen og det mangeårige omdrejningspunkt på holdet, Joachim Gotfred, har valgt at lægge støvlerne helt på hylden. Han var lidt på fodboldmæssig nedtrapning i efteråret, men nu er det definitivt slut.

“Han har sagt, at hvis vi kommer vildt i bekneb for spillere, så vil han godt hjælpe, men ellers prioriterer han sit job og sin familie,” siger Nikolaj Søjmark.

Også angriberen Brian Johansen er væk. Den tidligere divisionsspiller i bl.a. Esbjerg, Hobro, Skovbakken og Aarhus er blevet ansat som træner for barndomklubben HOG Hinnerups førstehold i Serie 3.

Til gengæld kan FC Djursland disponere over den talentfulde brasilianer Mauricio Held, der mod forventning alligevel er til rådighed for FC Djursland i foråret 2018.

Det samme er Jamil Faizi, som i efteråret spillede på Grenaa IF's Serie 2 hold.

Den tidligere Aastrup-Hammelev ungdomsspiller har en fortid i Brøndbys ungdomsafdeling, Brønshøj og Ringkøbing.
I sidstnævnte klub spillede han sammen med Niklas Søgaard, der kom til FC Djursland i sommerferien 2017.

Førsteholdstrup på 23-24

Nikolaj Søjmark skal bruge de næste måneder frem til turneringsstart på at gøre truppen komplet.

“Vi vil gerne have en trup på 23-24 spillere, og det kræver tilgang af yderligere 4-5 spillere. Vi snakker med nogle, men det er en svær øvelse, fordi vi konkurrerer med klubber i Aarhus, der spiller et eller to niveauer over os,” siger Søjmark, der forventer en afklaring, når trupperne kommer på plads om en god måneds tid i de klubber, som FC Djursland konkurrerer med om spillernes gunst.

“Vi kan kun tilbyde dem et godt sportsligt set-up, og det er ikke altid nok, hvis man bor i Aarhus.”

Nikolaj Søjmark er i dialog med førsteholdets tidligere anfører Jeppe Juhl Jensen, der uddanner sig på Politiskolen i København.

“Jeppe skal i praktik 7-8 måneder nu i Jylland, så hvis han kan få tingene til at passe sammen, er det ikke umuligt, at vi kan råde over ham i foråret.”

Publiceret 11 January 2018 17:51

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.