Så meget fik østjyderne i rabat på huset

I Norddjurs fik man hele 12 procent i gennemsnitligt afslag på udbudsprisen sidste år, mens man kun fik 4,7 procent i Aarhus

At sætte prisen på en bolig kan være en svær kunst. Og har man udbudt huset til en pris, der gør mægleren til den eneste besøgende, når man holder “åbent hus”, skal man nok forvente, at salgsprisen lander et stykke fra den, huset bliver sat til salg for.
Ser man på nedslaget - altså den procentvise forskel på den første udbudspris og salgsprisen - så er de generelt faldende, viser en ny opgørelse over hussalget i 2017 fra Boliga.
Der er godt nok en mindre stigning i det procentvise nedslag i Østjyllands to dyreste kommuner, Aarhus og Skanderborg. Det er dog stadig her - sammen med Favrskov Kommune - at der er mindst, procentvis forskel på den første udbudspris og den endelige salgspris.
“Aarhus er den store magnet, der trækker boligmarkedet op, så selvom nedslaget er steget en lille smule fra sidste år, så er det ikke i den høje ende sammenlignet med resten af området. Og på bundlinjen kan vi se, at der generelt bliver givet lavere nedslag, end der gjorde for et par år siden,” siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Vær kritisk

På landsplan er nedslaget da også faldende - men selvom der efterhånden er kommet mere gang i boligmarkedet, så lander prisen stadig i gennemsnit 6,7 procent under den, som husene først blev sat til salg for.
Det skal man huske på, når man som potentiel køber kaster sig ud i den store kamp om drømmehuset:
“Som køber skal man forholde sig kritisk til prisen, for udbudsprisen er ikke altid den rigtige. Men har man fundet den rette bolig til ens behov og økonomi og har man en lang tidshorisont, skal man også overveje, om det er værd at skilles over ”mindre” beløb,” siger Christian Hilligsøe Heinig.

Nedslag 2017

Favrskov Kommune: -5,2%
Horsens Kommune: -6,2%
Norddjurs Kommune: -12,0%
Odder Kommune: -7,8%
Silkeborg Kommune: -6,4%
Skanderborg Kommune: -5,9%
Syddjurs Kommune: -8,4%
Aarhus Kommune: -4,7%

Publiceret 12 January 2018 14:00

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.