3. division håndbold:

Hulen forvandlet til Drømmenes Teater

Nørre Djurs HK spillede som en drøm i lørdagens topopgør mod Odder, der i en propfyldt Nørre Djurs Hallen blev skalperet med hele 25-14

Af
Af Lars Norman Thomsen

Lad os bare skrive det, som det er: Nørre Djurs HK's håndboldherrer har kurs mod 2. division, hvis holdet kan fastholde stilen fra lørdagens topkamp mod Odder, der var kommet i menneskehænder mod et tændt hjemmehold.
Bakket op af små 300 tilskuere og 30 konstant larmende ungdomsspillere i Nørre Djurs Hallens fanzone blev gæsterne kørt godt og grundigt rundt på røv og albuer, så de må have været helt groggy, da de ved spisetid skulle køre hjem til Aarhus-forstaden rippet og flået for tro på egne evner.
25-14 (13-4) vandt Nørre Djurs HK helt uhørt i denne dyst mellem rækkens nummer 1 og 2, som nu bytter plads i rækken med ni spillerunder tilbage.
Som cifrene antyder var hjemmeholdets forsvarsværker i stand til at præstere på højt niveau i samtlige 60 minutter anført af aksen Henrik Pedersen, Mikkel Eriksen, Rasmus Seecher Eldrup og Nicolaj Danefeld Hansen.
"Vi førte hele 7-0 efter et kvarter, 10-1 efter tyve minutter og 11-3 efter 25 minutter, fordi vi dækkede blændende op," roser cheftræner Erik Flak Jørgensen.
"Vi fik presset Odder til at lave afslutninger fra positioner, hvor vi havde styr på dem. Anført af Rasmus Secher har vi ikke spillet bedre forsvar i min tid som træner, selvom vi selvfølgelig har været dygtige i vores forsvarsspil generelt i denne sæson."

Nørre Djurs HK's hjemmebane, 'Hulen', blev omdøbt til 'Drømmenes Teater' i lørdagens topkamp. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK's hjemmebane, 'Hulen', blev omdøbt til 'Drømmenes Teater' i lørdagens topkamp. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Holdt dampen oppe

Med til historien hører, at hjemmeholdet snildt kunne have ført mere overbevisende efter det første kvarter, hvor flere åbne afslutninger kyssede det yderste af træværket i stedet for at ramme netmaskerne.
Det gode spil betød, at Erik Flak Jørgensen først foretog sin første udskiftning efter 16-17 minutter. Startopstillingen med Henrik Pedersen som playmaker, Rasmus Secher Eldrup og Simon 'Ø' Østergaard som backs, Mikkel Eriksen på stregen og de to tidligere Ligaspillere Henrik Storm Pedersen og Nicolaj Danefeld Hansen på fløjene fungerede noget nær optimalt.
"I pausen havde vi fokus på, at vi skulle turde holde dampen oppe og ikke lade os stresse af, at Odder måske scorede et par mål eller tre i en periode, mens vi ikke fik scoret," siger Erik Flak Jørgensen.
Hjemmeholdet formåede at holde den kørende i anden periode, som blev vundet med 12-10.
"Vi førte 16-9 efter 40 minutter og 20-11 efter 50 minutter, så sejren var aldrig i fare. Ros til mine drenge, for de arbejdede benhårdt, og ros til publikum for opbakningen. Den var outstanding og smittede af på spillerne," lyder det fra cheftræneren. 

Ingen dumheder torsdag aften

Allerede torsdag aften skal Nørre Djurs HK i kamp igen på udebane klokken 20.45 i Dronningborg Idrætscenter mod hjemmeholdet, der ligger placeret som nummer næstsidst i rækken
På papiret en nem opgave, men Erik Flak Jørgensen føler sig nu ikke sikker på, at det bliver en walkover, og han nægter, at der er fedtspilleri med i overvejelserne.
"Torsdag aften, klokken 20.45, på udebane..., nej, det bliver bestemt ingen nem opgave. Efter en så nærmest euforisk oplevelse i lørdags, handler det nu om at få armene ned igen, og det vil spillerne få at vide, når vi træner tirsdag aften," lover Erik Flak Jørgensen.
- I vil jo kunne kvæle dem med et højt tempo fra start, som I gjorde det i den modsatte kamp i Nørre Djurs Hallen, hvor I vandt med 26-18 og brændte et hav af chancer?
"Jeg tror ikke, det bliver helt så let. Hverdagskampe, hvor folk er kommet hjem efter en lang arbejdsdag og så skal videre til Randers, er altid svære, men selvfølgelig skal vi ikke dumme os, og jeg er flintrende ligeglad med spillet, hvis bare vi vinder."

Muligvis ændringer

Erik Flak Jørgensen overvejer et par ændringer i opstillingen.
Ikke fordi, at han var utilfreds med enkelte spillere i lørdags, men udelukkende for at give nye folk chancen og så for ikke at låse spillere.
"Reglerne siger, at de spillere, du benytter i kamp nummer 15 i turneringen, er låste, og den situation skal vi ikke ende ud i, så derfor snakker vi i trænergruppen om, hvordan vi undgår det," siger Erik Flak Jørgensen.
Han havde valgt at benytte den kenyanske landsholdsspiller Bryan Mathew Odour på andetholdet i Jyllandsserien i lørdags i opgøret mod oprykningsfavoritterne VRI.
"Bryan var lige hjemkommet fra en samling med landsholdet, så jeg vurderede, at han ikke var klar til førsteholdet."
Andetholdet tabte kampen med 19-15, og spillerne var da også noget frustrerede bagefter.
"Vi spillede rent faktisk en fin kamp, men brændte vildt mange chancer. Et point havde derfor i det mindste været yderst fortjent," siger cheftræneren, der vil bruge tirsdagens træning til at afgøre, hvem der spiller mod Dronningborg.
"Mange byder sig til, så en god indsats i træningslokalet og min vurdering af dagsformen bliver afgørende."
 
 

Nørre Djurs HK - Odder, 3. dvision Herrer.

Resultat: 25-14 (13-4)

Scorekort Nørre Djurs HK:

  • Henrik Storm Petersen 7
  • Simon 'Ø' Østergaard 6
  • Simon Søgaard Jensen 4
  • Mikkel Eriksen 2
  • Rasmus Secher Eldrup 2
  • Martin 'Bondemanden' Jensen 2
  • Mathias Nymark Rasmussen 1
  • Nicolaj Danefeld Hansen 1

Publiceret 16 January 2018 13:26

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV