Merete Bartholdys “Svampe”. Pressefoto

Merete Bartholdys “Svampe”. Pressefoto

Fernisering:

Tre grafikere udstiller på KulturHotellet

Rønde Kunstforening præsenterer grafikere fra Jydsk Grafisk Værksted i Brabrand

Fredag 4. maj kl. 17 afholder Rønde Kunstforening fernisering med tre grafikere fra Jydsk Grafisk Værksted i Brabrand, nemlig Merete Bartholdy, Unn Høje og Birgitte Smed.

Det er en spændende og varieret udstilling, der viser, hvordan de tre grafikere inspireres på forskellig vis.

”Nogle gange fortæller jeg historier med mine billeder, historier der er svære at fortælle på anden måde uden at lyde banale eller blive afvist som ren fantasi. Billederne er ren fantasi, men de er tættere på sandheden end noget, jeg nogensinde har forsøgt at sige med ord. Nogle gange lykkes det netop at kommunikere en kompleks historie til et andet menneske i et splitsekund,” fortæller Merete Bartholdy i en pressemeddelelse.

Unn Høje lader sig inspirere af musik, natur, anatomi og kultur. Hun uddyber:

”Jeg oplever selv min billedverden og mit grafiske udtryk som foranderligt. Men samtidig afhænger motiverne af hinanden og afstemmes efter hinanden. Det er det, det handler om for mig, ikke at låse mig fast, men have flere veje at gå, at udforske labyrinten.”

Birgitte Smeds udgangspunkt for mange af hendes seneste arbejder er fotografier taget både i Danmark og på forskellige rejser i udlandet.

”Min fascination og interesse er tegn og strukturer på mure, ofte lidt grimme og upåagtede, vinduer og åbninger, som ikke længere er så åbne. Forfald og slid kan være smukt,” siger Birgitte Smeds.

Inden for grafikken findes flere forskellige teknikker og fagudtryk, og de tre kunstnere mestrer de fleste. Grafik er kort fortalt forskellige former for aftryk, der sættes på en trykplade. Pladen kan være enten af metal, linoleum, træ, pap. Den mindste fejl afsløres, så nøjagtighed er en dyd.

Kunstnerne vil være til stede ved ferniseringen og her fortælle om deres kunst og nogle af de forskellige teknikker, de benytter sig af.

Rønde Kunstforening byder på et glas vin og snacks, og alle er velkomne. Udstillingen varer maj måned ud.

logy

Publiceret 29 April 2018 06:00