Da fotografen tog billeder, var den sammenstyrtede tribune allerede pakket væk. Foto: Øxenholt Foto

Der bliver sat nye tribuner op til de kommende forestillinger af 'Tågen i bakkerne' i Mols Bjerge.

Efter tribunekollaps: Egnsspil gennemfører forestillinger med nye tribuner

Der bliver sat nye tribuner op efter premieren, hvor den ene tribune sank sammen

Af
Jeppe Rafn

Egnsspillet 'Tågen i bakkerne' fortsætter som planlagt med forestillinger fredag, lørdag og søndag på trods af torsdagens chokerende oplevelse, hvor den ene af to tribuner sank sammen. Det oplyser projektleder Mai Wied fra Djurslands Folkehøjskole overfor Lokalavisen.

”Tribunefirmaet er i gang med at sætte nye og 100 procent sikre tribuner op. Chefen for firmaet vil være til stede og sidde på tribunen under hele forestillingen,” fortæller Mai Wied.

Gårsdagens hændelse skete under indmarchen af de 121 medvirkende i den stort opsatte forestilling ved Knebel i Mols Bjerge.

”Alle publikummer rejser sig og vender sig på én gang og kigger mod de medvirkende. Tribunen laver en bevægelse, og så falder den meget langsomt sammen i en dominoeffekt. Det var dybt chokerende og forfærdeligt – også for de medvirkende som havde børn og forældre og venner siddende på tribunen - men på helt fantastisk vis kom kun én person til skade. Det var en pige, der slog hånden. Ingen kom i klemme,” fortæller en tydeligt berørt Mai Wied.

Gennemførte forestilling

Der blev tilkaldt politi og ambulancer, som der heldigvis ikke blev brug for, og publikum hjalp med at pakke den væltede tribune sammen. Da panikken havde lagt sig, kaldte Mai Wied de medvirkende sammen og spurgte, om de havde lyst til at gennemføre forestillingen. Det ville de gerne, og så blev de omkring 400 gæster placeret på stole og tæpper omkring scenen.

”Når sådan noget sker, kan man enten løbe skrigende væk hver for sig eller blive og få en fælles oplevelse. Publikum ville gerne blive, og alle tog sig af hinanden, så det sluttede rigtig godt.”

Politiet havde for en sikkerheds skyld også afspærret den tribune, der ikke brast sammen.

”Vi er dybt taknemmelige for, hvordan publikum og skuespillere tacklede det, og tribunefirmaet sendte straks en mand herud og har været her lige siden. De har påtaget sig ansvaret for uheldet og behandlet os rigtig godt, selvom det aldrig må ske. Problemet var, at tribunen ikke var understøttet, fordi den stod på et skævt terræn,” fortæller Mai Wied og tilføjer, at de nye tribuner bliver understøttet og helt sikre.

Djurslands Folkehøjskoles forstander Heidi Vølcker fortæller, at publikum hele tiden blev informeret undervejs om, hvad der skete, og at publikum var meget glade for at blive informeret.

Publiceret 25 May 2018 10:23