Det lokale Mecury Band sørgede for at holde stemningen oppe i det store telt, mens sceneskiftene blev udført. Presefoto

Det lokale Mecury Band sørgede for at holde stemningen oppe i det store telt, mens sceneskiftene blev udført. Presefoto

7950 liter øl senere...

30. udgave af Rosenholm Festivalen gik rigtig godt - men om der bliver en 31. udgave er endnu ikke sikkert

Af
Stine Østergaard

HORNSLET Der var kun 200 liter øl tilbage i tanken, da Rosenholm Festivalen lukkede og slukkede for i år. Der har altså skulle lidt til for at slukke de tørstige halse i varmen, selvom formatet er ændret fra tre til to dage.

"Det lykkedes faktisk at ramme samme omsætning ved i stedet for at have søndagen med, at få folk til at blive en en time mere om natten fredag og lørdag og købe noget mere øl," fortæller formand Annette Kjeldberg.

Overlevelse afhænger af frivillige

Selvom festivalens 30 års jubilæumsudgave forventes at have givet overskud, så er det ikke sikkert, at festivalen overlever 30 år endnu. Blandt andet fordi der er kommet mange flere tilbud, men specielt på grund af manglen på frivillige.

"Det er vigtigt at få etableret nogle unge, som har lyst til at gå ind og tage et ansvar og føle entusiasme for Rosenholm Festival. De skal drive det videre, så den eksisterer om 30 år. Det skal der til, ellers overlever den ikke," lyder det fra Annette Kjeldbjerg, der tror på en 31. udgave af festivalen, men som ikke tør love noget.

Foreningen har brug for flere frivillige, som har lyst til at lægge arbejde i det hen over hele året, hvor de mødes en gang om måneden. Ifølge formand Annette Kjeldberg har det en stor betydning, at festivalen forbliver 100 procent frivillig.

"Sådan som festivalen er, bliver den nødt til at være entréfri. Sådan har det altid været. Ingen i bestyrelsen kan forestille sig på nogen måde røre ved det. Der vil ryge mange sponsorer, og fonde vil også kigge anderledes på os, hvis vi bliver kommercielle."

Hun lægger vægt på det store fællesskab, der er i frivilliggruppen, og at det er lige meget, om man er rørlægger eller arbejder med marketing - bare man vil lægge sig i selen mere end et par år, for der mangler virkelig frivillige, der har lyst til at videreudvikle på festivalen.

Skrigende piger

Men selv med de "gamle" frivillige har der i år været nye tiltag. Blandt andet en ekstra scene i det store telt, hvor det lokale Mercury band spillede i pauserne mellem sceneskiftene.

"Det var helt fantastisk. De performede ud over, hvad vi havde forventet, og det gjorde at gæsterne blev i teltet og ikke gik hjem," siger Annette Kjeldberg.

I det hele taget var der fyldt på pladsen hele tiden, og selvom der plejer at være lidt døde perioder, så der selv hele lørdag fyldt med glade festivalgæster.

"Klokken 20 var der så mange glade unge mennesker, der festede med Johnny Deluxe. Jeg kunne ikke engang komme ind i teltet, så jeg gik bare uden for. Det lød som en kæmpe grisefarm. Sådan skreg de unge mennesker," fortæller Annette Kjeldberg, der kun har ros til overs for, hvordan publikum har opført sig.

Streetfood-afdelingen blev også taget godt imod. Om de nok godt kunne have ønsket sig lidt mere omsætning.

Gode tilbagemeldinger

Bestyrelsen har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra både publikummer og kunstnere, der har haft en fantastisk festivaloplevelse. Men også myndighederne er glade for festivalen.

"Vi har fået så meget ros fra politiet, natteravnene og ssp for vores samarbejde og ansvarlighed. Af myndighederne, der gik rundt og tjekkede bevillinger fik vi at vide, at os kunne nogle af de store steder godt lære noget af," siger en stolt Annette Kjeldberg.

Avisen har også blandt andet modtaget et læserbrev fra Klaus Hansen, der er nabo til festivalen. Han skriver blandt andet:

"Jeg er imponeret over, at hjælperne og bestyrelsen i løbet af få dage kan samle byen på denne måde. Det har enorm betydning for os som borgere, at vi kan mødes under hyggelige former, og det betyder enormt meget for byens handels- og erhvervsliv, at så mange er i og omkring byen optil og under festivalen."

Publiceret 10 June 2018 13:09