Mange sejlbåde i havnen åbnede op for nye gæster. Foto: Lone Bolther Rubin

Mange sejlbåde i havnen åbnede op for nye gæster. Foto: Lone Bolther Rubin

Oceaner af mennesker til Havnens Dag

Det gode sommervejr rakte akkurat til Havnens Dag 2018, der blev holdt i lørdags, og som blev en stor succes i Ebeltoft

Ebeltoft "At dømme efter antallet af biler, så vil jeg tror, der har været mindst 2000 mennesker forbi her," siger havnefogeden i Ebeltoft Trafik- og Lystbådehavn Hans Juel i en pressemeddelelse

Her var nye kartofler fra Samsø, stegt flæsk og persillesovs og fiskesalg over rælingen ekstra bonus og trækplaster oven i det program, som Vild med Vand Ebeltoft havde lagt for dagen.

Ingen pause i aktiviteterne i Skudehavnen. Foto: Lone Bolther Rubin

Ingen pause i aktiviteterne i Skudehavnen. Foto: Lone Bolther Rubin

Ingen pauser i aktiviteterne

Det var derfor heller ikke alle gæster der deltog i aktiviteterne. Det var der slet ikke kapacitet til, men stemningen var i top for alle. På sejlklubbens jollebro, var der ingen pause. Cirka 20-30 børn og voksne var igennem i timen til enten en tur på stand up paddle boards eller en sejltur i joller og Ynglinge.

"Her er folk nok, men vi kunne godt have brugt mere vind," erklærede en af sejlinstruktørerne, Martin Sundberg, der havde problemer med at styre de små joller i den lette vind.

Ud over sejlads blev der fanget fladfisk i Rigmors dam, der blev sejlet havnerundfart med Fregatten Jyllands barkasse, der blev smagt på muslinger og røget fisk, besøgt sejlbåde, fanget krabber, badet ved den nye badebro og meget mere. Et nyt indslag i programmet i år var en udstilling med vild vandkunst i Den Røde Hal.

Hygge omkring Ålekvasen Rigmors dam. Foto: Lone Bolther Rubin

Hygge omkring Ålekvasen Rigmors dam. Foto: Lone Bolther Rubin

Fire vandt klatretur i riggen

De mange aktiviteter blev bundet sammen af en konkurrence. Havde man deltaget i en aktivitet, fik man udleveret en snor, som kunne bindes sammen med to andre snore til et lod i lodtrækningen. Fregatten Jylland havde sat fire gavekort på højkant til en klatretur for to personer i fregattens rig.

Vinderne blev Arn Sletø Bonde, Ida Spang Petersen, Jens Emil Holm Hjorth og Cathrine.

Målet med Havnens Dag er at give folk mulighed for at prøve nogle forskellige aktiviteter på og ved vandet. Det følges op af en række gratis aktiviteter hen over sommeren. Blandt andet kan man prøve stand up paddling og kapsejlads. Følg med i programmet på www.vildmedvand.dk/ebeltoft.

- sø

HavnensDag_Ebeltoft_2018-1Fakta

Bag Havnens Dag i Ebeltoft stod: Ålekvasen Rigmor, Syddjurs Bibliotek, Havhaven Ebeltoft Vig, Sejlklubben Ebeltoft Vig, Ebeltoft Ro- og Kajakklub, Ebeltoft Skudehavn, Ebeltoft Trafik- og Lystbådehavn, Fregatten Jyllands Barkasser, Vikingerne Ebeltoft, Foreningen til Langtursejladsens Fremme og Ebeltoft Amatør- og Fritidsfiskerforening. Arrangementet er støttet af Vild med Vand, Syddjurs Kommune og Fregatten Jylland.

100 havne holdt Havnens Dag i 2018.

Havnens Dag er en del af projekt Vild med Vand, som er skabt af Foreningen for Lystbådehavne I Danmark og Dansk Sejlunion. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Publiceret 11 June 2018 10:51

SENESTE TV