Pædagog Ulla Rugaard Nielsen (til venstre) har haft fornøjelsen af flere generationer i Æblehaven. Både mor Camilla Vinther Vestø og datter Laura. Når lillebror Malte bliver står nok, skal han også gå i børnehave samme sted. Foto: Stine Østergaard

Pædagog Ulla Rugaard Nielsen (til venstre) har haft fornøjelsen af flere generationer i Æblehaven. Både mor Camilla Vinther Vestø og datter Laura. Når lillebror Malte bliver står nok, skal han også gå i børnehave samme sted. Foto: Stine Østergaard

Billedgalleri: Stor havefest for Børnehuset Æblehaven

Æblehaven i Ebeltoft holdt stor fødselsdagsfest i haven i anledningen af deres 40 års fødselsdag

Af
Stine Østergaard

EBELTOFT Den store have og legeplads var pyntet op med flag og balloner, og der var alt, hvad der ellers hører sig til en god fødselsdag; masser af gæster, en dansende klovn, kreativt værksted, mange gæster og massevis af kage på Æblehavens jubilæumsdag 1. juni 2018.

Æblehaven har eksisteret som børnehaven i 40 år. Der er sket lidt på de år. Der er kommet en vuggestue til, og de er blevet en del af Børnehuset Ebeltoft.

"Det er mærkeligt, det hele ser mindre ud, når man selv er blevet større" undrer en af de mange tidligere æblehavebørn sig, som er på besøg, og går rundt i sin gamle børnehave.

En af de andre besøgende er Camilla Vinther Vestø. Hun har selv gået på rød stue i Æblehaven, da hun var barn.

"Jeg kan huske, at det var et rart sted at være, og at jeg følte mig tryg. Jeg var jo barn, så jeg kan ikke huske noget i detaljer. Men følelsen kan jeg huske. Den sidder stadig i mig," fortæller Camilla Vinther Vestø om sine børnehavetid.

Derfor er det med fuldt overlæg, at hendes egen datter Laura også skulle gå her, da hun var i børnehavealderen.

Datteren Laura, der går i anden klasse, kan næsten kun lige stå stille i de 30 sekunder, det tager at tage et foto, før hun drøner tilbage på legepladsen. Hun og klassekammeraterne taler stadig meget om deres tid i Æblehuset, fortæller mor Camilla Vinther Vestø, der også sender sønnen Malte i Æblehaven, når han vokser fra vuggestuealderen.

"Når man som mor afleverer det dyrebareste, man har, så er det vigtigt, at man stoler på dem, man afleverer dem til. Det gør jeg her."

Pædagogen Ulla Rugaard Nielsen er en af de pædagoger, som hun har afleveret sine børn til, og som hun også selv blev passet af, da hun i sin tid gik på rød stue i Æblehaven.

I følge bestyrelsesformand Line Strange er det også en af grundene til, at så mange har været og stadig er glade for Æblehaven. At flere af pædagogerne har været her i lang tid. Og så er forældrene rigtig gode til at hjælpe til med kagebagning, arbejdsdage og så videre.

Publiceret 12 June 2018 13:41

SENESTE TV