Det er desværre slet ikke så mange musikanter, Ebeltoft Garden kan mønstre i dag, som den kunne engang. Snart er der måske slet ikke noget, der hedder Ebeltoft Garden længere. Foto: Ebeltoft Garden

Det er desværre slet ikke så mange musikanter, Ebeltoft Garden kan mønstre i dag, som den kunne engang. Snart er der måske slet ikke noget, der hedder Ebeltoft Garden længere. Foto: Ebeltoft Garden

Slut med Ebeltoft Garden?

Det bliver Ebeltoft Gardens endeligt, hvis ikke der kommer flere medlemmer inden 30. juni

Af
Stine Østergaard

EBELTOFT Det kan være slut med lyden af trommer, trompeter og tramp i takt i Ebeltofts gader og stræder, hvis ikke flere får lyst til at melde sig ind i Ebeltoft Garden.

Der er nemlig så få medlemmer tilbage, at garden ikke længere eksistere. De er simpelthen ikke nok til at kunne sige ja til opgaver. Det fortæller John Voigt, næstformand i bestyrelsen.

De har sat en deadline til 30. juni, hvor de vil tage stilling til, om det er helt slut med Ebeltoft Garden, eller der er andre udveje.

"Vi har også talt om at få en dialog med Rosenholm Tamburkorps om et samarbejde. Vi hører, de har samme problem. Det kan også være, at vi bliver et koncertorkester frem for et marchorkester," siger næstformand John Voigt.

Derudover kan det også være, at den ugentlige øvedag bliver omdannet til en samspilsdag hver 14. dag. Som det ser ud nu, øver garden med både undervisning og samspil mandag klokken 16-19 på Ebeltoft Skole, hvor de bliver undervist af to professionelle.

"Det er ikke kun det at spille og være i uniform. Det er lige så meget samværet, der er vigtigt for os i Ebeltoft Garden," siger John Voigt.

Han efterspørger især voksne fra hele Syddjurs, som måske har spillet før, og som kunne have lyst til at spille med i Ebeltoft Garden. Måske de endda har spillet der før som barn. Børn og unge er selvfølgelig som altid også velkomne.

Har man lyst til at prøve kræfter med det at være i en garde, kan man bare dukke op om mandagen ved Ebeltoft Skole efter klokken 17. Man kan også kontakte Ebeltoft Garden via Facebook eller se kontaktoplysninger på hjemmesiden.

Det er ikke et krav, at man kan spille på et instrument, før man kommer. Det får man undervisning i, og man skal heller ikke have sit eget instrument. Der er en prøveperiode på op til tre måneder, før man binder sig og skal betale kontingent.

Publiceret 12 June 2018 13:50

SENESTE TV