Modelfoto: Mostphotos

Modelfoto: Mostphotos

Ebeltoft indvier det nye havbad til Sankt Hans

Byen har fået et nyt havbad ud for Ebeltoft Skudehavn

byrum Der arbejdes stadigvæk med de sidste detaljer, men mange af byens borgere har allerede taget det nye havbad i brug her i det fine sommervejr og inden det står klar til den officielle indvielse, som er fastsat til Sankt Hans aften 23. juni.

Hele byen er hermed inviteret til den officielle indvielse af havbadet og efterfølgende Sct. Hans bål på Skudehavnen, hvor der fra kl. 19 vil være musik og taler, og et glas at skåle med.

Havbadet er resultatet af to års samarbejde imellem Skudehavnen og vinterbadeklubben Vikingerne, hvor de to klubber har dannet foreningen Brolauget bestående af fire frivillige medlemmer fra de to klubber. Brolauget har skaffet omkring 1 million kr. i sponsormidler til projektet og har derudover bidraget med egne midler og frivilligt arbejde.

Realdania har som hovedsponsor fundet projektet så interessant, at det har fået karakter af et af fondens såkaldte underværker, og derudover har Brolauget modtaget sponsorstøtte fra Friluftsrådet, Syddjurs Kommune, Handicaprådet Syddjurs og Nationalpark Mols Bjerge.

Brolauget har opført Havbadet i samarbejde med arkitekt Poul Erik Clausen og leverandøren Bridgesystem Aps.

Havbadet består af en handicapvenlig adgangsbro fra Skudehavnens sydlige ende. Herfra går man videre af Bro 8 og via en gennemføring i den yderste stenmole til man møder selve broanlægget bestående af en opholdsplatform med borde/bænke-sæt, en flydebro med soppebassin til de mindste og en badebro med tre trapper. Til de større børn og svømmeglade voksne er der udlagt en svømmeplatform ud for badebroen.

I vintermånederne vil flydebroen og svømmeplatformen blive fjernet, medens badebroen bliver stående som en del af vinterbadernes faciliteter, der også indbefatter det flydende badehus med sauna som ligger fortøjet for enden af Bro 8.

Brolauget tilbyder fri adgang til Havbadet, men gør opmærksom på, at man benytter anlægget på eget ansvar. Der er ikke tilknyttet livredder og at de opsatte ordensregler skal følges.

logy

Publiceret 20 June 2018 14:00