Lige nu står Ebeltofts smukke gader mere eller mindre tomme i dagstimerne. Men snart er det tid til det store rykind af turister fra ind- og udland. Foto: Stine Østergaard

Lige nu står Ebeltofts smukke gader mere eller mindre tomme i dagstimerne. Men snart er det tid til det store rykind af turister fra ind- og udland. Foto: Stine Østergaard

Byen er klar til sommerens turist-rykind

Handelsstandsforeningen melder om alt klappet og klar, til der lige om lidt bliver åbnet for sluserne, når turistsæsonen for alvor starter

Af
Stine Østergaard

Ebeltoft "Vi har været klar længe. Der er styr på jazzen og det hele. Turisterne kan bare komme. Byen er klar," lyder det fra handelsstandsforeningens formand Hanne Sloth.

De er efterhånden ved at være vant til det, byens butikker. At stå på spring for de mange turister, der strømmer ind, så fra handelsstandsforeningens side har de bare været glad for den tidlige sommer i maj, der fik folk lokket ud af sommerhusene lidt tidligere end normalt.

Samme sang

Ellers har alt været nogenlunde, som det plejer.

"Til påske begynder vi at vågne op. Så går det stille og roligt hele forsommeren, som vi har til at komme i omdrejninger. Om sommeren er vi på toppen, og efter sommerferien trapper det stille og roligt ned. Efter efterårsferien går vi i hi," fortæller Hanne Sloth og tilføjer:

"I juli er der virkelig mange mennesker... Jeg glemmer helt hvor mange hver gang!"

Hanne Sloth spår heller ikke, at der bliver hverken færre eller flere turister, end der plejer at være. Det er også det hun kan høre på både udlandsbureauer og Destination Djursland.

Det gør faktisk heller ikke noget, at der ikke kommer flere, mener hun.

"Det vigtigste ville være, hvis der kom flere uden for højsæsonen. Det ville være meget findere, hvis de også kommer i maj, juni, september og oktober," siger Hanne Sloth.

Ny hjemmeside

Der er dog lidt nyt at komme efter til denne turistsæson. Hjemmesiden ebeltoft.dk er nemlig blevet fornyet, og den er næsten færdig.

"Vi har hele tiden sagt, at vores hjemmeside ikke ren handelsorienteret. Når du sidder et andet sted og kigger på hjemmesiden for at besøge Ebeltoft, er du skide ligeglad med, om der er en Hanne Sloth Mode, men du vil gerne se attraktionerne," siger Hanne Sloth.

Ebeltoft – eller i hvert fald butikkerne i byen – er altså ved at være klar til sommeren. Der er kun en ting tilbage at ønske fra Hanne Sloth.

"Hvis vi så bare kunne få den færge hertil. Molslinjen. Den mangler vi. Det håber vi lykkes for dem, der er i gang med det."

Publiceret 23 June 2018 14:00