Fornæs Fyr pryder forsiden af den nye bog om Norddjurs Kommune. Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark

Fornæs Fyr pryder forsiden af den nye bog om Norddjurs Kommune. Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark Tao Lytzen /

Randers, Syddjurs og Norddjurs i tre nye bøger

Trap Danmark har nu udgivet en bog for hver kommune

I januar i år udkom den 390 sider store 'Trap Danmark: Randers, Norddjurs, Syddjurs' i én samlet indbunden bog om de tre kommuner. Bogen fik stor omtale i flere lokale og regionale medier, og nu er indholdet fra den store bog blevet til tre selvstændige bøger – én for hver kommune - der udkom 13. juni.

"Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, så er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave og til at tage med på tur i den enkelte kommune," udtaler chefredaktør Niels Elers Koch i en pressemeddelelse fra Trap Danmark.

Samme indhold

"Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne - én for hver kommune - er mindre, med blødt omslag, og der er indlagt et topografisk tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000, så det er let at få overblikket," fortsætter han.

Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag. De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger. Bøgerne giver omfattende viden om kommunernes natur, historie, kultur og samfundsforhold.

Lokale bidragydere

174 forskere og eksperter har bidraget til bogen om Norddjurs Kommune med viden om det væsentligste fra Allingåbro over Grenaa til Anholt og fra Udbyhøj til Glatved Strand.

Til bogen om Syddjurs Kommune har 168 forskere og eksperter bidraget med viden om det væsentligste fra Søby til Balle og fra Nimtofte til Ebeltoft.

Blandt bidragyderne til både denne og bogen omNorddjurs Kommune er Politikens Lokalavisers lokalredaktør Lars Norman Thomsen.

Prisen for bøgerne på henholdsvis 132 og 140 sider plus det indlagt kort er 199,95 kr. Kortet findes også som selvstændigt produkt til 125 kr.

Bøgerne og kortene kan bestilles eller købes hos alle landets boghandlere.

jesl

Publiceret 06 July 2018 15:00

SENESTE TV