Et udsnit af årets 53 HHX-studenter fra VID Gymnasier i Rønde. Foto: VID Gymnasier

Et udsnit af årets 53 HHX-studenter fra VID Gymnasier i Rønde. Foto:

53 HHX-studenter klar til nyt kapitel i deres liv

Vid Gymnasier Rønde sagde farvel til den største årgang til dato, siden det blev muligt at tage en HHX-studentereksamen i Rønde

Af
Lars Norman Thomsen

Årets dimission i Rønde blev i år afholdt i Rønde Idrætscenters hal 2, da VID Gymnasium Rønde dimitterede den største årgang nogensinde. I alt 53 HHX-elever fik overrakt eksamensbeviser af uddannelsesleder og daglig leder i Rønde Frederik Thøgersen og vicerektor Carsten Gløvermose Nielsen.

Årets festtale ved dimissionen i Rønde blev holdt af vicerektor Carsten Gløvermose Nielsen.

Han opfordrede de unge til at gøre op med den nul-fejlskultur, der er opstået i udddannelsessystemet og blandt unge:

"Bag alle de største opfindelser i menneskets historie, gemmer der sig uendeligt mange fejltagelser: fejltagelserne har som regel fungeret som trædesten på vejen til den rigtige løsning. Uden fejl ingen læring.

Derfor er det også en udfordring for vores uddannelsessystem, at man i dag taler om, at vi har en generation af børn og unge, der er bange for at begå fejl, at der har spredt sig en nul-fejls-kultur blandt elever og studerende fra folkeskolen over gymnasiet til de videregående uddannelser. Man hører, at det er svært at få studerende til at engagere sig i faglige diskussioner: elever vil kun svare på spørgsmål, hvis de er helt sikre på svaret. Man er bange for underviserens og de medstuderendes reaktion, hvis man viser usikkerhed og tvivl, og især hvis man fejler."

"De sociale medier fremmer også iscenesættelsen af det perfekte liv – et liv uden fejl. Vi fortæller gerne vidt og bredt om vores successer og store præstationer, men går stille med dørene, når det gælder vores fiaskoer.

Derudover er nettet risikofyldt: der skal kun et enkelt klik med musen til, før et billede eller en video med dig i hovedrollen i en pinlig situation er tilgængelig for alle på nettet. Man kan aldrig vide sig sikker.

Så jeg forstår godt, hvorfor og hvordan nul-fejls kulturen opstår."

Carsten Gløvermose Nielsen udtrykte dog en klar tro på, at de unge studenter havde modet til at gøre op med nulfejls-kulturen og Kiekergaardsk "at I er klædt på til at miste fodfæstet for en stund."

Publiceret 13 July 2018 10:30

SENESTE TV