Hvem finder først en levende hugorm ved Jernhatten? Se med på stuens femte væg (TV2) tirsdag 24. juli. Foto: Steffen Ortmann/Ritzau Scanpix/TV 2

Hvem finder først en levende hugorm ved Jernhatten? Se med på stuens femte væg (TV2) tirsdag 24. juli. Foto: Steffen Ortmann/Ritzau Scanpix/TV 2 Scanpix Denmark

TV: Find en hugorm ved Jernhatten

Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen dyster mod Bjørli Lehrmann og Vicky Knudsen i det nye dyreprogram ’1 døgn, 2 hold, 3 dyr’, der tirsdag 24. juli foregår ved Jernhatten

Af
Lars Norman Thomsen

Et nyt dyreprogram, '1 døgn, 2 hold, 3 dyr', på TV2 ruller første gang over skærmen tirsdag 17. juli.

Det følgende afsnit tirsdag 24. juli foregår på Jernhatten, en 49 meter høj morænebakke på Djurslands østkyst ud mod Kattegat ca. midt mellem Ebeltoft og Grenaa.

I programmet dyster natureksperterne Sebastian Klein og lokalkendte Morten D.D. Hansen på det ene hold og Bjørli Lehrmann og Vicky Knudsen på det andet hold om at finde sjældne danske dyr på tid, fortæller TV2 i en pressemeddelelse.

På Jernhatten får kvartetten til opgave at finde en hugorm.

I samme program skal eksperterne også finde en ulv og en spættet sæl.

Vinderholdet får 20.000 kr., som de må donere til et naturbevaringsprojekt efter eget valg. Afsættet til dyreprogrammet er, at Danmarks vilde natur under pres, og mere end 2000 arter er i fare for at forsvinde.

Morten D. D. Hansen, der er naturvejleder og museumsinspektør på Naturhistorisk Museum, Aarhus, og en af landets mest kendte naturformidlere, er ikke bleg for at tage de helt store ord i brug forud for udsendelsesrækken:

"Jeg er stolt over at være med, vi bor i et land med masser af smuk natur som i den grad er underformidlet, og her kan tv stadig noget. Det at være sammen med kompetente mennesker om at formidle dansk natur til seerne, er tæt på det, som man i Blues Brothers kaldte ”on a mission from God”. Vi er ridderne, der endelig bringer naturen frem til befolkningen," udtaler han i pressemeddelelsen.

Publiceret 16 July 2018 16:10

SENESTE TV