Socialdemokratiets gruppeformand Michael Stegger afviser, at Enhedslistens Jesper Yde Knudsen styrer løjerne på Socialdemokratiets gruppemøder:

Socialdemokratiets gruppeformand Michael Stegger afviser, at Enhedslistens Jesper Yde Knudsen styrer løjerne på Socialdemokratiets gruppemøder: "Overhovedet ikke," lyder det fra Stegger. Foto: Lars Norman Thomsen

Jesper Yde dirigerer ikke S-møder

Onde tungers forsøg på at fortælle, at Enhedslistens Jesper Yde Knudsen taler 90 procent af tiden på Socialdemokratiets gruppemøder afvises af gruppeformand

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Enhedslistens Jesper Yde Knudsen deltog allerede i sidste byrådsperiode i de socialdemokratiske gruppemøder forud for byrådsmøderne.

Det gør han fortsat, og i indeværende byrådsperiode er Alternativets Mette Foged også blevet inviteret med.

"De deltager i den del af møderne, hvor vi gennemgår byrådets dagsorden til det kommende møde," fortæller Socialdemokratiets gruppeformand Michael Stegger.

"Når denne del af mødet er afsluttet, går vi hver til sit. Den socialdemokratiske byrådsgruppe går altid i enerum og snakker om forhold, der alene vedrører Socialdemokratiet."

Holder ikke enetaler

Michael Stegger understreger, at de tre partier har hver deres dagsordener, som på mange punkter flugter med hinanden. For eksempel på miljøområdet. Derfor er det naturligt, at de vender byrådets dagsordener sammen, når nu Enhedslisten og Alternativet kun har et mandat hver i byrådet, og ellers ville sidde alene.

Men rygtet om, at Jesper Yde Knudsen nærmest har ordet i 90 procent af tiden på de fælles gruppemøder, afviser S-gruppeformanden totalt.

"Vi har godt hørt det, men det har intet på sig. Vi er tre selvstændige partier, der ikke er enige om alt, og det bliver selvfølgelig respekteret. I det hele taget bruger vi i Socialdemokratiet ikke krudt på at forholde os til, hvad vores kolleger gør. Vi har helt vores egen stil."

Publiceret 15 August 2018 20:00