Gruppeformand Michael Stegger (tv.) og borgmester Ole Bollesen kan slet ikke genkende billedet af Socialdemokratiet, som et parti præget af en slingrekurs og uden organiseret samspil mellem borgmester og gruppe. Foto: Lars Norman Thomsen

Gruppeformand Michael Stegger (tv.) og borgmester Ole Bollesen kan slet ikke genkende billedet af Socialdemokratiet, som et parti præget af en slingrekurs og uden organiseret samspil mellem borgmester og gruppe. Foto: Lars Norman Thomsen

Socialdemokratiet har brugt det første halve år til at få bid i banen

Borgmester Ole Bollesen og gruppeformand Michael Stegger anerkender, at der er blevet begået fejl hist og her, men humøret, optimismen og sammenholdet i en byrådsgruppe med mange debutanter er i top, lyder sommerbudskabet fra S'erne

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Socialdemokratiet startede en ny byrådsperiode med at bringe deres egen borgmester i mindretal på en banal politisk dagsorden, som ingen i dag kan huske eller måske lagde mærke til.

Sådan har der været et par svipsere i det første halve år for borgmesterpartiet, som lokalpolitiske feinschmeckere har taget sig til hovedet over eller grinet højlydt af.

Borgmester Ole Bollesen og gruppeformand Michael Stegger anerkender kritikken, men begge afviser samstemmende, at Socialdemokratiet inderligt har fortrudt, at partiet bed til den berømte bolle på valgnatten, hvor et velforberedt Socialdemokratiet satte de øvrige partier skakmat og overtog ledelsen af den politiske del af kommunen fra 1. januar 2018.

"Jeg har begået fejl, selvfølgelig har jeg det, og jeg er en anden og mere diskret type end de foregående borgmestre, men i forbindelse med et par af de sager, hvor jeg måske taget mig uheldig ud i byrådssalen, er der forinden eller undervejs sket noget, som jeg ikke har haft andel i og ikke kan røbe, men selvfølgelig må tage ansvaret for som borgmester," siger Ole Bollesen.

"De ting, som jeg ikke har været tilfreds med i forhold til embedsværket eller gruppen, har jeg taget hånd om, og der er no hard feelings."

Mange debutanter

Den socialdemokratiske byrådsgruppe med fem nye og uprøvede ud af otte har gruppeformand Michael Stegger, selv debutant, haft ansvaret for at stå i spidsen for.

"Jeg synes, vi har en gruppe, der fungerer, og hvor alle bidrager. Det har naturligvis haft sine udfordringer med fem nye, og der er blevet brugt masser af tid på at finde vores stil," siger Michael Stegger.

"Jeg tør godt sige, at sammenholdet er stærkt, og alle byder ind på vores gruppemøder med forslag til politiske initiativer."

Publiceret 15 August 2018 17:00