Knud Erik Jensen (forrest) er klar på ugens cykeltur, selvom der denne dag er lidt mandefald på grund af ferie. Foto: Stine Østergaard

Knud Erik Jensen (forrest) er klar på ugens cykeltur, selvom der denne dag er lidt mandefald på grund af ferie. Foto: Stine Østergaard

Motion, hvor alle kan være med

Fysisk Aktiv for Sjov er en forening, hvor folk med diverse skavanker eller handicaps kan være med. Her er cykelklub, floorball, weekendture og mere

Af
Stine Østergaard

EBELTOFT Det gælder ikke om at komme først, når cykelklubben under foreningen Fysisk Aktiv for Sjov tager på tur. Tvært imod er det ulig konkurrencesport den mest langsomme eller udfordrede, der sætter tempoet.

Fysisk Aktiv for Sjov er en forening, hvor der er plads til at have udfordringer, der gør, at man ikke passer ind i en normal idrætsforening. Her gælder det om at nyde hinandens selskab og røre sig.

Cykelklub

Knud Erik Jensen er manden i spidsen for cykelklubben i Ebeltoft. Her møder som regel 6-7 medlemmer op hver onsdag klokken 15 for at cykle en ur på 10-15 kilometer på enten tandem, almindelig eller elcykel, som man i starten kan låne sig til.

Han har selv sklerose, men cykler glad af sted på sin elcykel..

"I starten havde jeg rigtig svært ved det med balancen på cyklen. Så jeg sad bagerst på en tandem. Men jeg fik styr på det, og så anskaffede jeg mig en elcykel, som jeg nu cykler på," fortæller han.

Så der er rum for at blive bedre og udvikle sig for medlemmerne med funktionsbegrænsninger af den ene eller anden slags, og det glæder Knud Erik Jensen.

Manglede forening

I 2012 var de en tre stykker, som startede med at så for nogle aktiviteter for andre, der lige som dem ikke passede ind i en almindelig idrætsforening, hvor man som person med funktionsbegrænsninger hurtigt bliver sat bagud. Og så er det svært at få pulsen op.

Det blev til foreningen Fysisk Aktiv for Sjov - og navnet siger jo egentlig det hele.

"Her er folk der har haft blodpropper, blinde, spastisk lammede, med leddegigt og psykiske skavanker. Vi er meget forskellige, men finder sammen i fællesskabet. Nogle kan noget og andre kan noget andet," siger Knud Erik Jensen.

Det går dog ikke så støt med at få nye medlemmer eller frivillige for tiden. Men det er ikke, fordi der ikke er et behov, tror Knud Erik Jensen.

"Når man har skavanker, så vil man ikke rigtig erkende det. Der kan godt gå lang tid, før vil indse det. Det kender jeg fra mig selv."

Gode aktiviteter

Det gode fællesskab i foreningen dyrker de ofte på tværs af de faste aktiviteter på de månedlige weekendaktiviteter. Knud Erik Jensen fremhæver en tredages cykeltur 120 kilometer ad hærvejen som en rigtig god oplevelse.

I foreningen er de åbne over for nye aktiviteter - og det behøver ikke være idræt eller noget fysisk som sådan.

Nye frivillige er meget velkomne. Det er ofte chauffører eller tandem-makkere, der er efterspørgsel på. Der er cirka 6-7 frivillige og i alt omkring 50 medlemmer af Fysisk Aktiv for Sjov, som dækker hele Syddjurs kommune.

EFTERÅRSPROGRAM

Det koster 50 kroner i kontingent per halve år eller 10 kroner per aktivitet. Weekendaktiviteter koster maks. 30 kroner.

Se fulde program på fysiskaktivforsjov.dk

FASTE AKTIVITETER

Cykelklub: Onsdage kl. 15 fra Aktivitetshuset i Ebeltoft.

Floorball: I Mørke Hallen lørdage kl. 13-14. Opstart 6. oktober

Gymnastik: I Mørke Hallen lørdage kl. 13-14. Opstart 6. oktober

Gåture: Mandage kl. 19 i Ebeltoft – mødested ved Naturstien ved Netto og onsdage kl.10 i Tirstrup – busstop ved Tirstrup efterskole.

SØNDAGSAKTIVITETER

26.august kl. 11. Egå Engsø – gåtur fem kilometer

1.-2. september. Stafet for Livet, Byparken i Rønde

9. september kl. 10 -13: Aktiv dag i og omkring Mørke Hallen

7. oktober kl. 14. Helt til Hestenæs – ridning hos Rolf på Helgenæs

28. oktober: Mols Bjerge tur – Tremosegård (evt. overnatning)

11. november kl. 10. Ælte i ælte – bolsjer mm i Aktivitetshuset i Ebeltoft

Derudover søndagsgåture fælles med Hjerteforeningen, Gigtskolen og Kræftens Bekæmpelse cirka en gang om måneden.

Publiceret 25 August 2018 10:00

SENESTE TV