Distriktsråd beder borgerne om at spytte ud verbalt

Hjælp Ebeltoft Distriktsråd til at blive klogere på dagligdagen og livet i Ebeltoft ved at dukke op onsdag aften til borgerworkshop på det gamle posthus for at give dit besyv med

Af
Lars Norman Thomsen

EBELTOFT "Hvem er bedre til at svare på, hvad der gør Ebeltoft til noget særligt, end de mennesker, der bor her," spørger Camilla Rønde, næstformand i Ebeltoft Distriktsråd, nærmest retorisk.

"De fleste af os kan forklare, hvorfor vi flyttede her til, eller hvornår vi føler os allermest hjemme. De fortællinger kan gøre os klogere på livet i byen, og derfor er det helt oplagt at give ordet til borgerne."

Det handler altså om borgerinddragelse - et af de nye buzzwords, som er blevet comme il faut i middelklassens daglige omgang med hinanden. Sammen med Ida Mahler, bestyrelsesmedlem i Ebeltoft Distriktsråd, er Camilla Rønde projektleder på rådets nye borgerinddragelsesprojekt, og de kommer i fællesskab til at styre slagets gang til workshoppen, der finder sted onsdag 29. august fra kl. 19-21 i det gamle posthus.

Målet er helt konkret at nå frem til en række punkter, hvor Ebeltoft Distriktsråd aktivt kan gå ind og støtte udviklingen i byen.

Det gode liv

Forud for onsdagens workshop har den nyvalgte bestyrelse i Distriktsrådet lagt sig i selen for at finde nye måder at arbejde på. Fællesnævneren er rådet blevet enige om skal være borgerinddragelse.

“Hvis vi på sigt vil tiltrække nye familier og borgere til byen, så handler det i vores øjne om at sætte fokus på det liv, vi alle sammen lever. Det kan både være de positive oplevelser, som det kan være de udfordringer, der generer i hverdagen. Hvis vi kan medvirke til at gøre livet så godt som muligt for dem, der allerede bor her, så står byen stærkere. Og det er noget af det, du hører om og bliver tiltrukket af som tilflytter,” lyder det fra Camilla Rønde, der selv flyttede til Ebeltoft fra København med sin familie for halvandet år siden.

Ligesom Camilla Rønde er Ida Mahler tilflytter til den syddjurske købstadsby, og de føler begge en stor glæde ved at bidrage til byens fællesskab.

“Vi kan allerede mærke, at begejstringen er stor, når vi har været ude for at invitere folk til workshoppen, både fra borgernes side, men også kommunalt. Det er første skridt på vejen, og vi glæder os til at invitere til flere lignende arrangementer i fremtiden,” siger Ida Mahler.

Så det er på onsdag, at du skal være vaks ved havelågen og spytte ud med, hvad du har på hjertet om Ebeltoft nu og her og i fremtiden.

Publiceret 29 August 2018 06:00

SENESTE TV