På fem dage kan man både nå at skabe musik og knytte venskaber.

På fem dage kan man både nå at skabe musik og knytte venskaber. Pressebillede

Musikstarter Camp dækker nu også Syddjurs

For tredje gang skal unge lokkes ind i musikkens verden

Af
Søren Andersen

GRENAA Det var bandet Nephew, der tændte gnisten til det, der nu har udviklet sig til, at Musikstarter Camp Djursland i efterårsferien for tredje gang kan afvikles i Grenaa.

Alle unge mellem 13 og 18 år kan deltage.

Det koster 800 kroner for en uge i musikkens tegn. Et ophold der bliver lidt lige som en fodboldlejr – bare med musik som Nephew udtrykker det.

Musikstarter er et projekt startet af bandet Nephew og Bikuben Fonden for at have fokus på at få unge til at finde glæden i at spille musik og være med i et band.

"Under et arrangement i Kulturhuset Pavillonen med Pavillonens erhvervsklub for over et år siden, holdt Simon Kvamm, fra Nephew og De Eneste To, et indlæg omkring Musikstarter, der vagte stor begejstring blandt tilhørerne. Efterfølgende gik vi i gang med at skabe en åbning for at projektet kan komme til Grenaa – det lykkedes for første gang forrige år og bliver en realitet igen," siger Jesper Jul fra Pavillonen.

Samarbejde om Camp Djursland

I et samarbejde mellem Pavillonen, Ungnorddjurs, Kulturskolen som lokale aktører og Bikuben Fonden, Ungdomsringen og Musikstarter er det lykkedes at få Grenaa på landkortet med Musikstarter Camp forrige år – og i år er samarbejdet udvidet til også at omfatte Syddjurs Ungdomsskole - og derfor har campen i år ændret navn til Camp Djursland.

På Musikstarter kan man stifte bekendtskab med musikkens fantastiske verden. Man behøver ikke at kunne spille for at kunne deltage – det er netop det, der er pointen, at man kan få muligheden for at starte med at spille musik. Er man øvet, vil man blive koblet sammen med andre øvede, så man får mest ud af Campen på det niveau man er.

Der bliver typisk undervist i instrumenter, bands, samspil, sang, sangskrivning, beatproduktion og hygget og øvet. Og som på andre lejre opstår her også gode venskaber med musikken som fælles omdrejningspunkt.

Alle deltagere bor sammen på campen, der foregår i Ungnorddjurs' lokaler, hvor også nogle af kulturskolens lærere er involveret og det hele ender med en finalekoncert, der bliver holdt i Pavillonen.

Musikcamps er et kendt begreb i Sverige og USA. Derfor mente Nephew også at det skulle startes i Danmark og musikstarter blev født i 2013.

Publiceret 11 September 2018 00:00