Et af de temaer, som politikerne kommer til at bruge megen krudt på, er den ældre generation, som der bliver flere og flere af, og det koster. Tillige er Syddjurs ikke i top, når det gælder serviceniveauet på ældreområdet

Et af de temaer, som politikerne kommer til at bruge megen krudt på, er den ældre generation, som der bliver flere og flere af, og det koster. Tillige er Syddjurs ikke i top, når det gælder serviceniveauet på ældreområdet

Budget 2019: Gruppeformændene til forhandlingsbordet tirsdag

Efter to dages budgetseminar i plenum på Ebeltoft Vandrerhjem kan de enkelte partier nu benytte weekenden til eftertanker og overveje strategien i de forhandlinger, der nu følger

Af
Lars Norman Thomsen

Borgmester Ole Bollesen (S) var yderst tilfreds med forløbet og udbyttet af byrådets budgetseminar på Ebeltoft Vandrerhjem torsdag og fredag. Det siger han til Lokalavisen.

"Jeg synes, der var en god ånd og opbakning fra Enhedslisten og til Venstre til at videreføre den ansvarlige økonomiske politik, som der har været bred tilslutning til i sidste byrådsperiode," siger Ole Bollesen.

Af gode grunde vil han ikke gå i detaljer med, hvad der blev endevednt af temaer, men fornemmelsen hos borgmesteren er, at det er muligt at nå et resultat med mange mandater bag.

Udgangspunktet for budgetseminaret var det budgetkatalog bestående af økonomiske blokke, som direktionen præsenterede i august.

"Vi gjorde det på en lidt anden måde i år, fordi vi ikke diskuterede hver eneste økonomisk blok, men mere dykkede ned i 4-5 temaer, og jeg synes egentlig, at det fungerede godt. Der var en uhyre konstruktiv dialog," siger borgmesteren.

Tirsdag går det løs

Tirsdag mødes han omkring forhandlingsbordet med samtlige partiers gruppeformænd, og det er reelt her, at politikerne for alvor begynder at gå til stålet, bliver mere konkrete og klare i spyttet og prøver hinandens grænser af, herunder om der skal pilles ved kommuneskatten, og hvor stor det økonomiske råderum skal være i økonomien over de næste år.

Onsdag er der første behandling af Budget 2019 i byrådssalen i Ebeltoft. Det er traditionelt lidt spilfægteri, hvor partierne gør en dyd ud af at markere deres prioriteringer.

Torsdag kan borgerne møde den politiske karavane face-to-face i Kolind+, hvor både budgettet og kommunens fremtidsplaner er til diskussion på borgermødemanér. Her vil det sikkert være velgørende hvis andre end de professionelle meningsmagere lader et ord falde.

Publiceret 14 September 2018 17:23