"Madspildspensionatet er bare en rigtig god ide. De bruger mad som alligevel skal smides ud og skaber i fællesskab lækre måltider. Det er til glæde for alle og det giver borgere mulighed for at skabe nye netværk lokalt på tværs af alder og skel i uformelle rammer omkring et godt måltid mad. Madspildpensionatet er samtidig også et rigtig godt eksempel på, hvordan en god ide kan vokse ud af en kommunal indsats og blive en egen forening," siger formand for sundhed, ældre- og socialområdet Jan Fischer (S). Foto: Lars Norman Thomsen

50.000 kroner til Madspildspensionatet?

Af
Lars Norman Thomsen

MADSPILD Vinder Foreningen Madspildspensionatet 50.000 kroner og titlen som Årets Fantastiske Fællesskab i TV 2 Østjyllands sendeområde?

Madspildspensionatet, som arrangerer lokale fællesspisninger baserede på gratis udgåede madvarer, er indstillet til TV2 konkurrencen.

Madspildspensionatet bespiste sidste måned 177 borgere.

Du kan stemme via sms på det - eller de fællesskaber, som du mener skal have en stemme. Få et overblik på TV " Østjyllands hjemmeside. Sidste frist for stemmer er 23. september og vinderen offentliggøres på TV 2 Østjyllands platforme 28. september.

Madspildspensionatet er opstået af et kommunalt initiativ, hvor man siden 2012 har forsøgt at skabe nye sociale netværk for ensomme. Et af projekterne blev fællesspisning baseret på mad som er udgået i supermarkederne. Ideen med at bekæmpe madspild og skabe nye lokale fællesskaber voksede sig så stærk at Madspildspensionatet i starten af 2018 blev oprettet som en selvstændig forening. I dag afholdes der fællespisninger en gang om måneden i seks byer i kommunen.

Publiceret 21 September 2018 15:12