Kommer der mon lys på lindetræet ved Egegaard til advent?

Kommer der mon lys på lindetræet ved Egegaard til advent?

Rønde: Kommer der lys i træet?

I år flyttes det traditionelle julemarked ved Egegaard til fredag aften, og der arbejdes på, at et arsenal af lys skal stemme sindene til storhed den aften

Af
Morten Bay Mortensen

Kunne det ikke se fantastisk ud, hvis det høje lindetræ ved Egegård i Rønde blev illumineret med masser af lys i juletiden, når det står med vinternøgne grene? Måske det kunne blive en event for hele byen, når det tændes fredag aften 30. november i forbindelse med julemarkedet i Egegård?

Det håber i hvert fald en flok initiativrige personer med base i sognegården Egegård. Med opbakning fra Handelsstandsforeningen, arbejder de for at skaffe økonomisk grundlag for ”blus på byens træ”.

Det er blandt andre kordegn Lis Henning og værten i Egegård, Birthe Frederiksen, som på vegne af julemarkedsudvalget, inviterer både handlende og private til at blive sponsor for denne nye satsning, som man håber kan blive en årlig tradition.

Udvalget er på flere områder i gang med at gentænke det traditionelle julemarked, som gennem mange år er blevet afholdt af Y´s Men’s Klubben, KFUM-spejderne, Danmission Lys, Indre Mission og Folkekirkens Nødhjælps Strikkedamer.

I år er det hyggelige marked flyttet til fredag aften før advent, så lysene fra træet kan sende en varm stemning ud over pladsen mellem Egegård og torvets butikker. Udvalget har allieret sig med sognepræst Anne Marie Tolbod, som holder en veloplagt tale og organist Helle Sandberg Zederkof, som kommer med kirkens velsyngende børne- og ungdomskor. Og de satser på, at hen over pladsen breder duften af brænderøg, gløgg og varme æbleskiver sig, mens indenfor i Egegård kører både tombola og diverse boder med kager, juleklip og gaver.

Prikken over i’et vil være, hvis det hele kan udfoldes i skæret fra et fuldt oplyst kæmpetræ. Om det bliver en realitet, ved vi til advent, men står det til arbejdsgruppen, så er der noget at glæde sig til.

Publiceret 22 September 2018 05:30