Vær med til at slagte din egen julegås på Kalø Økologisk Landbrugsskole 16. Oktober. Pressefoto

Vær med til at slagte din egen julegås på Kalø Økologisk Landbrugsskole 16. Oktober. Pressefoto

”Slagt din egen julegås”

Kom og slagt din egen julegås i efterårsferien på landbrugsskole

Mad Efterårsferien nærmer sig, og mange familier begynder at planlægge hvilke aktiviteter, som ferien skal fyldes ud med. En af disse kunne være at være at slagte økologiske gæs på Kalø Økologisk Landbrugsskole 16. oktober mellem klokken 10 og 12.

Idéen er som sådan ikke ny, idet der hvert år slagtes både gæs og ænder på skole, hvorefter disse sælges i gårdbutikken på Kalø, men nu kan man selv være med til det.

"Der er i denne tid en tydelig samfundstendens med, at mange forbrugere gerne vil meget tættere på fødevareproducenterne. På den måde får man nemlig mulighed for at lære mere, om de fødevarer vi spiser og møde personerne bag. I dette tilfælde gælder det naturligvis hele historien fra gæsling til fuldvoksen gås, og alt hvad der sker derindimellem. Der er fokus på økologi, dyrevelfærd og ikke mindst respekt for det dyr, man selv avler med henblik på en skønne dag at skulle slagte det," skriver Kalø Økologisk Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

”Der er i disse tider meget debat om os kødspisere. Mange mener, at vi selv skal kunne være i stand til at slagte vores dyr for at kunne retfærdiggøre at spise dem. Det er der meget fornuft forbundet med, syntes vi her på Kalø, og derfor giver vi nu andre glade økologiske kødspisere muligheden for at se, hvordan det foregår i virkeligheden,” udtaler Frederik Nue Møller, der er driftsleder på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Det kan virke hårdt og brutalt, og ja dyr bløder når man slagter dem. Men Kalø benytter sig af den mest humane måde at slagte på. I dette tilfælde er det rent faktisk en ønskesituation, idet dyret ikke engang skal transporteres over de ofte lange distancer for at nå frem til slagteriet, skriver Kalø Økologisk Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Det er Kalø Økologisk Landbrugsskoles fjerkræunderviser Birgitte Hemmingsen og driftsleder Frederik Nue Møller, der afholder arrangementet. De vil roligt og sikkert guide gæsterne igennem processen. Arrangementet egner sig for hele familien, og er oplagt for familier, der gerne vil vide mere om, hvordan og hvorfra deres julegås kommer fra.

Efter slagtning tager man selv dyret med hjem og plukker og gør det i stand. Så kan den første julefred godt sænke sig, og man kan med god samvittighed lægge gåsen i fryseren og vente på, at det bliver december, skriver skolen.

Tilmelding og spørgsmål kan skrives til Birgitte Hemmingsen på mail: bihe@videndjurs.dk.

Kapp

Publiceret 25 September 2018 13:50