Nogle medtager gamle billeder på iPad og på papir til fælles fordybelse.

Nogle medtager gamle billeder på iPad og på papir til fælles fordybelse. Foto: Jørn Gade

Gamle venner mødes

Kom og gense din gamle nabo eller skolekammerat i Festivalteltet på Festpladsen lørdag 13. oktober kl. 13

Af
Jørn Gade

EBELFESTIVAL For folk, der er født, men også fraflyttet Ebeltoft, er det altid lidt spændende for en stund at vende tilbage til byen. Men det er langtfra hver gang, at en tur op og ned ad gaden betyder et møde med kendte ansigter. Men på lørdagen på den første dag i Ebeltofestivalen vil en række nuværende og tidligere ebeltoftere mødes på Festpladsen.

"Vi er mange, der i forbindelse med uddannelse, job og parforhold er flyttet fra Ebeltoft og omegn. En gang i mellem kommer vi så tilbage på besøg eller på ferie, og så er det altid sjovt at møde et kendt ansigt," fortæller John Dornhoff fra Sønderborg.

For seks år siden havde han på Facebook mødt sin gamle klassekammerat og ex-ebeltofter Jørn Gade. De aftalte at mødes på Festpladsen under Ebelfestivalen samme år. Deres skriveri til hinanden blev læst af andre, så på dagen kom ikke kun de to fraflyttede ebeltoftere, men hele seks. Det blev til en masse snak om gamle dage – og om noget af alt det, som der var sket for de fremmødte. Det var så hyggeligt og givende, at de bestemte at dukke op det følgende år. Det var begyndelsen, og de følgende år er der kommet stadig flere og flere til et hyggeligt møde. Sidste år var der omkring 65 deltagere – både fastboende og fraflyttede ebeltoftere.

"Det bliver til en snak om noget af det, der er forsvundet eller forandret i byen. Tildragelser, der i dag kan grines af, men som måske dengang i skolen var alvorlige nok. Det er selvfølgelig i høj grad et sentimentalt møde med snak om de gode gamle dage, som ikke altid var så gode endda, men som vi alligevel nu ser tilbage på med glæde," siger Jørn Gade, der håber, at endnu flere vil dukke op i år – ikke bare skolekammerater, men også gamle naboer.

Publiceret 10 October 2018 13:00