Arkivfoto

Arkivfoto

Snydt på nettet: Politiet besøger HHX Rønde

Repræsentanter fra Østjyllands Politi hjælper unge studerende til at undgå It-kriminelle og andre svindlere på internettet

Af
Lars Norman Thomsen

Phishing er et internetfænomen, hvor svindlere forsøger at franarre internetbrugere deres brugernavn, adgangskode, kreditkort- eller netbankoplysninger.

Falske hjemmesider, identitetstyveri, hacking, afluring og misbrug af pinkoder, ulovlig deling af billeder...jo, der er masser af muligheder for at blive narret ude i cyberspace af kyniske svindlere.

Man skal se sig godt for, når man færdes på nettet – også selv om man er digitalt indfødt.

Det er noget af baggrunden for, at Østjyllands Politi torsdag11. oktober besøger VID Gymnasier i Rønde for at møde de unge, der er i fuld gang med at tage deres HHX-studentereksamen.

Politiets repræsentanter vil hjælpe de unge studerende til at blive klogere på, hvordan man undgår at blive snydt på nettet og få større viden om, hvad man må og ikke må.

De fremmødte politifolk kommer løbende til at teste elevernes viden gennem et interaktivt klikkersystem a' la Kahoot, hvor de unge stilles over for de dilemmaer, man som enhver og håbefuld ung kan møde i det digitale univers.

Kahoot er kort fortalt en gratistjeneste på nettet, hvor du kan oprette dine egne quizzer eller spille andres allerede oprettede quizzer.

Politiet er på pletten på HHX Rønde i tidsrummet klokken 10 -11.30.

Lokalavisen har også fået lov til at være med.

Publiceret 10 October 2018 10:30