Kristian Kaagh (i midten) var endnu engang kampafgørende med to mål i FC Djurslands 4-1 sejr over Lystrup IF. Arkivfoto: Young Work Production

Kristian Kaagh (i midten) var endnu engang kampafgørende med to mål i FC Djurslands 4-1 sejr over Lystrup IF. Arkivfoto: Young Work Production

Seriefodbold: Ti gyldne minutter sikrede FC Djursland sæsonens anden sejr

FC Djursland scorede tre mål på ti minutter i 4-1 sejr over Lystrup IF på lækker grønsvær på HSM Arena i Grenaa

Af
Af Martin Schultz

Med en sejr på 4-1 efter 1-1 ved pausen fik FC Djursland sæsonens anden sejr i bundopgøret mod Lystrup IF og kom dermed væk fra placeringen som bundprop i Danmarksseriens pulje 4.

”Det var vigtigt for os at få tre point på en god dag i et fantastisk vejr og på en fantastisk bane,” siger Robert Sørensen om kampen lørdag eftermiddag på HSM Arena. Dermed fik FC Djursland revanche for 1-0 nederlaget til Lystrup IF tidligere på efteråret på en elendig bane på Lystrup Idrætsanlæg, og de tre point luner godt på kontoen.

”Det er vigtigt for os, at vi har snor i de nærmeste hold, når vi går på vinterpause om nogle uger,” siger Robert Sørensen. Der er tre kampe tilbage inden turneringen stopper for vinteren lørdag 3. november, hvor FC Djursland i efterårets sidste kamp møder Viby IF på hjemmebane.

Efter en foræring i FC Djurslands forsvar kom gæsterne fra Lystrup IF foran med 1-0, men Nicolaj Jarsmer udlignende få minutter senere, og på ti effektive minutter i begyndelsen af 2. halvleg sikrede FC Djursland sig sejren på to mål af Kristian Kaagh og et mål af Kristian Alvarez Gertsen mod en modstander, som denne lørdag ikke havde de spillemæssige kvaliteter og den mentale styrke til at matche hjemmeholdet i 2. halvleg.

Udnyttede ikke ta-selv-bord

FC Djursland havde aftalt at starte kampen med at lægge et optimalt tryk på gæsterne fra Lystrup IF.

”Derfor stillede vi op i en 4-3-3 opstilling med en bagkæde med Casper Stylsvig Bæksted, Jesper Juhl Jensen, Gustav Friis Overgaard og Mauricio Held. På midtbanen lå Felipe Soares i den defensive position med Rasmus Cramer og Kristian Alvarez Gertsen på kanterne. Helt fremme havde vi Søren Koch Østergaard, Kristian Kaagh og Nicolaj Jarsmer,” fortæller Robert Sørensen.

”Den gameplan lykkedes, for vi fik skabt så meget uro, at Lystrup IF ikke fik ro på deres spil. Men desværre forærede vi et mål væk i det 26. minut, da vores ældste og mest rutinerede spiller Felipe Soares i stedet for at cleare en bold ville lægge den død og spille den tilbage. I stedet lagde han bolden til rette for to Lystrup-spillere, og det var den tidligere Brabrandspiller Gökhan Tokay rutineret nok til at udnytte til at bringe Lystrup IF foran 1-0. Men heldigvis gik der kun tre minutter, før vi opsnappede en bold, som endte hos Nicolaj Jarsmer, som kunne sparke den i mål til 1-1. Der var meget plads bag deres backs, nærmest et ta’ selv-bord, men vi var ikke dygtige nok til at udnytte vores muligheder,” fortæller Robert Sørensen.

Ikke mere i benene hos Lystrup IF

”Vi aftalte i pausen, at vi skulle gå ud og smaske fuldstændig igennem de første ti minutter og det gav bonus. I det 51. minut spillede Nicolaj Jarsmer Kristian Kaagh fri ved den bagerste stolpe til en scoring til 2-1. Og fem minutter senere spillede vi Søren Koch Østergaard rigtigt og han satte Lystrup IF’s stopper og spillede bolden tilbage til Kristian Alvarez Gertsen, som sparkede den ind til 3-1,” fortæller Robert Sørensen.

”Der kom ikke nogen reaktion fra Lystrup IF på at komme bagud, så vi lavede vores formation om til 4-4-2 for at stå mere solidt på banen,” siger Robert Sørensen, som kort efter kunne se Kristian Kaagh score sit andet mål til 4-1 ved den bagerste stolpe på et indøvet frispark fra Felipe Soares.

”Vi lod dem have bolden, for i det åbne spil kunne de ikke slippe forbi os. Rasmus Cramer havde godt fat i deres styrmand Mikkel Nygaard, og så havde de ikke mere i benene til at kunne true os.”

Satsning med Jeppe Juhl Jensen lykkedes

Robert Sørensen havde taget en chance ved at sætte Jeppe Juhl Jensen ind i midterforsvaret ved siden af unge Gustav Friis Overgaard.

”Jeppe Juhl Jensen er lige kommet tilbage fra en skade og har kun spillet en enkelt kamp for Østdjurs 91. På grund af sin uddannelse til politibetjent i København kan han heller ikke træne meget. Jeppe bringer masser af rutine og masser af lyd ind på holdet og gør sine medspillere 5-10 procent bedre. Det var et sats, men det lykkedes,” siger en tilfreds Robert Sørensen.

Derudover var der også ros til rutinerede Kristian Kaagh, som viste stor styrke og scorede to mål, og til Kristian Alvarez Gertsen, som spillede en af sine bedste kamp i lang tid.

FC Djursland overlod med sejren sidstepladsen til dagens modstander Lystrup IF, som har 7 point, mens FC Djursland har 9 point og kun 2 point op til Aarhus Fremad.

FC Djurslands næste modstander er netop Aarhus Fremad, som lørdag eftermiddag kl. 15.00 stiller op på HSM Arena i Grenaa

Kampfakta:

Danmarksserien, Pulje 4

FC Djursland - Lystrup IF 4 - 1 (1 - 1)

Lørdag 13. oktober kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

0 - 1 Gökhan Tokay (26. min.)

1 - 1 Nicolaj Jarsmer (29. min.)

2 - 1 Kristian Kaagh (51. min.)

3 - 1 Kristian Alvarez Gertsen (55. min.)

4 - 1 Kristian Kaagh (61. min.)

Publiceret 14 October 2018 16:37