Mørke IF fik efterårets første sejr, da bundholdet slog duksene fra Østdjurs 91 med 3-2. Arkivfoto

Mørke IF fik efterårets første sejr, da bundholdet slog duksene fra Østdjurs 91 med 3-2. Arkivfoto

Seriefodbold: Bundholdet Mørke IF tog fusen på topholdet

Topholdet Østdjurs 91 ramte slet ikke dagen og tabte med 3-2 til Mørke IF i Djurslandspuljen i Serie 3

Af
Af Martin Schultz

Det lignende en dag på kontoret for Østdjurs 91, da det suveræne tophold lørdag eftermiddag skulle møde bundholdet Mørke IF, som trods en stigende formkurve stadig havde sin første sejr til gode.

Men på eget græs lykkedes det endelig for Mørke IF at vinde en kamp, da holdet vandt med 3-2 efter 2-0 ved pausen over et tophold, som trods en stærk opstilling ikke kunne få spillet til at fungere og sandsynligvis undervurderede de fysisk stærke fightere fra Mørke IF.

”Vi havde det held der skulle til, og så kæmpede vi røven ud af bukserne,” siger Mørke IF’s træner Tonni Kristensen.

”Det var en kollektiv off day, hvor ingen ramte dagen. Jeg vidste det ville blive en svær kamp, og jeg tror, at mine spillere undervurderede Mørke IF. Det var mest et spørgsmål om, hvor stor vores sejr skulle blive. Spillet fungerede ikke, og vi kunne ikke ramme hinanden. Men jeg håber, at nederlagt blev det wake up call, der gør, at vi er skarpe på lørdag, når vi skal møde AC Norddjurs,” siger Østdjurs 91’s træner Michael Pedersen.

Med Østdjurs 91’s overraskende nederlag åbnede slutspillet sig nemlig sig på en sådan måde, at AC Norddjurs på lørdag med en sejr kan vippe oprykningsfavoritterne af førstepladsen. Efter nederlaget til Mørke IF er Østdjurs 91 nemlig kun to point foran AC Norddjurs med kun tre kampe tilbage at spille.

Mon ikke AC Norddjurs med den stærke offensive kvartet Isak Isaksen, Kasper Schmidt Jørgensen, Malthe Engelund og Frederik Laursen, gerne vil vaske 6-0 pletten af fra efterårets første indbyrdes opgør og samtidig hugge førstepladsen fra Østdjurs 91? Fortsættelse følger på Trustrup Stadion på lørdag.

Mørke IF foran efter tre minutter

”Jeg sagde inden kampen, at vi kun har et skud i bøssen, og det er en sejr. Vi skal frem og presse og se om vi kan få et hurtigt mål,” fortæller Mørke IF’s træner Tonni Kristensen.

Og den taktik lykkedes, for allerede efter tre minutter spillede Payam Moradi en bold i dybden til Morten Rasmussen, som slap fri af Østdjurs 91’s bagerste mand. Alene med keeper Kim Jensen prikkede han bolden i mål til 1-0.

”Vi kæmpede videre og efter 12 minutter spillede Asker Skytte smart bolden forbi deres forsvar, hvor Morten Rasmussen kom i overlap og bankede bolden over i det lange hjørne til 2-0. Resten af halvlegen blev der fightet uden at Østdjurs 91 blev rigtig farlige. De havde nogle dødbolde, men dem fik vi afvist,” siger Tonni Kristensen.

Østdjurs 91 fik reduceret til 2-1 ved Nicolaj Pedersen efter kun tre minutter i 2. halvleg

”De næste 25 minutter var vi presset. Østdjurs 91 havde en kæmpe chance, som de heldigvis skød over, og ellers en masse dødbolde, som de ikke fik noget ud af,” siger Tonni Kristensen.

Velkomment gult kort

Efter godt 70 minutter fik Østdjurs 91’ midtbanespiller Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen en advarsel for brok og måtte ud i ti minutter.

”Det tog dampen af dem og lige da de blev fuldtallige, sendte Mathias Ulsted Marc Poulsen i dybden. Han kom alene med deres keeper og fik prikket den ind til 3-1. Sikke en forløsning. Med små syv minutter igen fightede drengene det bedste de havde lært, men dommeren havde lagt seks minutter til,” siger Tonni Kristensen.

Mikkel Kjeldsen scorede for Østdjurs 91 på et langskud i fire minutter ind i overtiden.

”Men mere skete der ikke og vi vandt over topholdet, som nok havde sat næsen op efter en nem kamp, men fik at se, at vi var sultne og kæmpede røven ud af bukserne. På lørdag er det Nørager B, hvor vi igen skal kæmpe 96 minutter og have det held der skal til, for så kan vi forhåbentlig levere endnu en overraskelse,” slutter Tonni Kristensen.

Kampens spiller på Mørke IF’s hold blev Morten Rasmussen med to mål og god fight. Fidus’en blev givet til holdets målmand Rasmus Münster, som stod fint med flere sikre indgreb trods en forstuvet fod.

Grus i Østdjurs 91’s maskineri

Med nederlaget til Mørke IF fik oprykningsfavoritterne fra Østdjurs 91 smidt en gang grus i maskineriet.

”Spillerne var meget skuffede og frustrerede efter nederlaget. Men forhåbentlig er det det der skal til, for at vi er helt klar, når vi møder AC Norddjurs i topopgøret på lørdag. Vi kan trods alt selv afgøre vores skæbne,” siger Østdjurs 91’s træner Michael Pedersen.

”Mørke IF kom hurtigt foran med både 1-0 og 2-0, men vi prøvede at holde fart på bolden. Vi vidste, at Mørke IF ville stå dybt og satse på omstillinger. Og det var netop en omstilling vi kom bagud på med 1-0. Vi havde meget spil foran Mørke IF’s felt og fik mange frispark, men skød bolden i muren. Vi fik underkendt et straffespark i 1. halvleg, og i det hele taget var spillerne frustrerede over mange af dommerens afgørelser,” fortæller Michael Pedersen.

”Det startede godt i 2. halvleg med en reducering til 2-1, da Nicolaj Pedersen scorede efter at ”Høffe” havde slået en diagonalbold til Klaus Vilhelmsen, som lavede et par træk inden han sendte et fladt indlæg ind til Nicolaj Pedersens inderside. Vi fortsatte med at presse og fik mange hjørnespark, men var ikke så stærke på dødboldene, som vi plejer at være. ”Høffe” fik et gult kort for brok, men efter at vi blev fuldtallige, blev vi igen fanget i en omstilling. De sidste ti minutter sendte vi Fabian Korsgaard helt frem ved siden af Frederik Lyng og Nicolaj Pedersen i en 3-4-3 opstilling, men fik kun reduceret til 3-2, da Mikkel Kjeldsen scorede på et godt langskud i overtiden,” siger Michael Pedersen.

Den rutinerede midtbanespiller Klaus Vilhelmsen leverede som altid en god fight og blev kåret til kampens spiller på Østdjurs 91’s hold.

Der er topopgør mellem Østdjurs 91 og AC Norddjurs lørdag kl. 15.00 på Trustrup Stadion.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

Mørke IF - Østdjurs 91 3 - 2 (2 - 0)

Lørdag 13. oktober kl. 13.00 på Mørke Stadion

Målscorere:

1 - 0 Morten Rasmussen (3. min.)

2 - 0 Morten Rasmussen (12. min.)

2 - 1 Nicolaj Pedersen (48. min.)

3 - 1 Marc Poulsen (83. min.)

3 - 2 Mikkel Kjeldsen (94. min.)

Publiceret 15 October 2018 13:49