Møllestensbrønden på Lodvig Torvet trænger til en gennemgribende renovering. Men ejerne har ikke råd uden hjælp fra kommunen. Foto: Stine Østergaard

Møllestensbrønden på Lodvig Torvet trænger til en gennemgribende renovering. Men ejerne har ikke råd uden hjælp fra kommunen. Foto: Stine Østergaard

Vandkunsten på Lodvig Torvet:

Fjernes eller bevares?

Kommunen undersøger, om Møllestensbrønden på Lodvig Torvet er værd at bevare. Hvad betyder kunstværket for dig?

Af
Stine Østergaard

EBELTOFT Den har stået uden vand hele sommeren, og måske står den slet ikke i fremtiden. Vandkunsten på Lodvig Torvet, der hedder Møllestensbrønden, trænger nemlig til en renovering.

Men ejerne har ikke pengene og har søgt kommunen om et tilskud. Derfor undersøges det nu, hvilken betydning kunsten har for byen og borgerne – vil den savnes, hvis den bliver revet ned?

PUK-udvalget i Syddjurs kommune har kontaktet Ebeltoft Distriktsråd, som skal undersøge, hvad den betyder for byens borgere.

Ser den gerne blive

Møllestensbrønden er opført af daværende Ebeltoft Kommune i 1980'erne, men da bygningerne et årti senere blev solgt til en privat investor, ejes den nu af Ejerforeningen Fregatten.

"Vi synes jo, det er en god ting for torvet, at den har det vand. Vi vil gerne bevare den, men den skal jo også betales,"siger Mogens Dall, som er medlem af ejerforeningen.

Ejerforeningen har dog ikke pengene til at renovere den. Da det ikke kun er selve springvandet, men også selve rørføringen, som skal repareres. Derfor håber de, at kommunen vil give et tilskud.

Kommunen overvejer

Det er PUK-udvalget i Syddjurs Kommune, der har taget henvendelsen op, og skal tage stilling til, om kommunen vil spytte penge i kassen til en renovering.

"Hvis det har en affekt for folk, så skal den selvfølgelig bevares. Det er derfor, vi har besluttet at høre Distriksrådet og byens borgere ad," siger udvalgsformand Riber Hog Anthonsen (V).

Ejerforeningen Fregatten har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med Møllestensbrønden, hvis ikke de får økonomisk hjælp af kommunen til renovering. Men en nedrivning er sandsynlig.

Giv mening til kende

Har du et særligt forhold til vandkunsten på Lodvig Torvet, så giv gerne din mening til kende.

Publiceret 17 October 2018 09:05