Lillerupparken forventes klar til brug lige før sommerferien 2019

Det største byggeri til dato i Syddjurs historien begynder at tage form ud til Hovedgaden i Rønde formedelst godt 120 mio. kroner

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Der er sket mangt og meget på Hovedgaden i Rønde på den tidligere rådhus-grund, siden det første spadestik til det største og dyreste byggeri i Syddjurs Kommunes historie blev taget i august 2017.

Lillerupparken er skudt op i al sin magt, højde og fylde. Godt 120 mio. kroner har politikerne valgt at smide i foretagendet, der kommer til at rumme:

    41 nye plejeboliger ud over de 42 plejeboliger, som det tidligere Rønde Plejecenter huser

    Byens Hus - et stort fælles hus, der skal være hjemsted for en række aktiviteter inden for social- og sundhedsområdet:

- Rusmiddelcentret (flyttes fra sin nuværende placering i Rønde længere oppe ad Hovedgaden)

- Familieværket

- Hjemmeplejen

- Politiet

- Sundheds- og Genoptræningscenter

- Socialpsykiatrisk Aktivitetscenter

- Møde- og servicefaciliteter

    Den gamle hovedbygning, Lilleruphus, vil som den sidste del af den samlede plan for området blive renoveret og komme til at rumme muligheder og aktiviteter for nuværende og kommende seniorer i lokalområdet

Yderligere penge

"Undervejs har vi politikere også måttet have pungen op et par ekstra gange for at betale for yderligere fundering af det allerede planlagte stærkere fundament end normalt," forklarede Jan Fischer (S), formand for Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet ved fredagens rejsegilde.

"Vi vidste godt, at undergrunden i Rønde er uforudsigelig, men at det var så galt, at vi måtte have pungen op en gang mere til yderligere forstærkning, havde vi nok ikke troet."

Byggeriet forventes at stå klar til indflytning i maj-juni 2019. Det ældre segment udgør en stadig større andel af befolkningen i Syddjurs, og det betyder, at politikerne allerede i 2020-2022 sikkert skal tænke i flere plejeboliger.

"Ringparken i Ryomgård står lige nu til at blive det næste sted, der skal bygges nye plejeboliger. Udviklingen i antallet af ældre sammenholdt med, hvor mange ældre der vil efterspørge en plejebolig, afgør, hvornår behovet for at bygge yderligere nye plejeboliger opstår igen," siger direktør Jørgen Andersen, Syddjurs Kommune.

Publiceret 07 November 2018 14:01

SENESTE TV