Debutsæsonen i DST-klassen endte med en samlet 11. plads for Jonas Svensson.

Debutsæsonen i DST-klassen endte med en samlet 11. plads for Jonas Svensson.

Voldsomt uheld satte punktum for sæsonen for Jonas Svensson

Med lige knap 100 km/t endte en ellers godkendt debutsæson brat for den lokale racerkører Jonas Svensson, LS Racing, i motorsportsserien OK Mobil 1 Danish Supertourisme

motorsport Det skulle have været den perfekte afslutning på en godkendt første sæson blandt Danmarks bedste racerkørere i DST-klassen, men et voldsomt uheld i første heat betød, at den lokale kører Jonas Svensson, Rønde, måtte udgå, da sæsonen sluttede på Padborg Park 14. oktober.

”En konkurrent vælger at lave et pludseligt vognbaneskifte, inden han er fri af mig. Det tvinger mig ud på græsset langs banen, hvor det med 160 km/t er noget nær umuligt at bremse ned. Det betyder, at jeg rammer direkte ind i flere konkurrenter for enden af langsiden med omkring 90 km/t,” siger Jonas Svensson, der kører for teamet LS Racing.

Selv slap han uden skrammer efter sammenstødet. Det samme kan man ikke sige om bilen.

"Der var tale om så store skader på fronten, at det var umuligt at blive klar til andet heat. Vi kan trøste os med, at det var sidste løb i år, så vi har god tid til at reparere," siger Jonas Svensson, der dog havde håbet på en noget anden sæsonafslutning.

Høje forventninger

Inden weekenden på Padborg Park havde flere gode resultater i både Tyskland på Hockenheim Ring og på hjemmebanen Ring Djursland nemlig givet grobund for høje forventninger. Ambitionen om en plads i top 10 i det samlede mesterskab skulle indfries.

Debutsæsonen i DST-klassen endte med en samlet 11. plads i mesterskabsstillingen. Et resultat der gerne skal veksles til en placering i top 6 næste år.

”Det har været en kæmpe oplevelse at være med blandt så gode racerkørere," siger han.

-vik

Publiceret 09 November 2018 12:30