Ebeltoft Kystkultur Festival erblevet indstillet til at modtage årets hovedpris fra Feriepartner, som det bedste lokale initiativ i Danmark i 2018. Pressefoto

Ebeltoft Kystkultur Festival erblevet indstillet til at modtage årets hovedpris fra Feriepartner, som det bedste lokale initiativ i Danmark i 2018. Pressefoto

Kystkultur Festival indstillet til pris

Ebeltoft Kystkultur Festival er indstillet til Feriepartners hovedpris

EBELTOFT Tidligere på året modtog Ebeltoft Kystkultur Festival 10.000 kr. fra Feriepartner Ebeltoft, som et led i Feriepartners oplevelsespulje, der er en pris til lokale projekter, der tilfører værdi og en god oplevelse til både fastboende og turister.

Nu er der måske endnu flere penge på vej til det fine initiativ. Ebeltoft Kystkultur Festival er nemlig blevet indstillet til at modtage årets hovedpris, som det bedste lokale initiativ i Danmark i 2018 i konkurrence med 17 andre projekter.

Ildsjæle der brænder

Ebeltoft Kystkultur Festival, startede i 2016 og har de følgende år været en tilbagevendende aktivitet den anden weekend i august. Formålet er at sætte fokus på Ebeltoft som den søkøbstad den har været siden 1300-tallet, samt at bevare det unikke miljø, der er i Ebeltoft Fiskerihavn. Festivalen er for børn, unge og ældre, herboende såvel som turister og har til formål samtidig at strække turistsæsonen.

Initiativet indstilles til Feriepartnerprisen 2018 fordi ildsjælene bag festivalen brænder for at give andre mulighed for at få maritime oplevelser og bevare miljøet på havnen. De udviser stor ærekærhed for at bevare og udvikle havnens træbåde og skibe og gøre det muligt for andre at gå gode oplevelser i og omkring fiskerihavnen.

"Vi valgte at støtte Ebeltoft Kystkultur Festival tidligere på året, fordi det giver fælles gode oplevelser og er med til at gøre lokalområdet mere kendt og attraktivt. Det har derudover været vigtigt for os, at vi på denne måde kan være med til at give noget tilbage til det lokalsamfund, hvor vi driver vores sommerhusudlejning," siger Edith Derdau fra Feriepartner Ebeltoft.

Hun håber og tror, at Ebeltoft Kystkultur Festival har en god chance for at løbe med en af finalepriserne, selvom konkurrencen er hård.

FAKTA

Der er uddelt i alt 1 mio. kr. til mere end 80 lokale projekter i hele landet.

Til finalen er der udvalgt 18 projekter fra hele landet, som konkurrerer om de tre priser på henholdsvis 50.000 kr., 30.000 kr. og 20.000 kr.

Vinderne offentliggøres d. 28. november 2018.

Læs mere om Feriepartners oplevelsespulje på www.feriepartner.dk/oplevelsespulje hvor man allerede nu kan søge midler til 2019.

Publiceret 22 November 2018 06:00