Ny spillende træner til Karpenhøj Naturcenter

Det blev en kort visit i bakkerne på Mols for Carsten Nielsen som centerchef. Nu skal bestyrelsen i arbejdstøjet igen

Af
Lars Norman Thomsen

MOLS Efter mindre end et år på posten har Carsten Nielsen, 50, af private årsager valgt at forlade stillingen som centerchef på Karpenhøj Naturcenter.

Han tiltrådte i indeværende år 1. februar.

“Det er jo helt fantastisk, for det er faktisk en stilling, jeg har jagtet i en årrække. Den slags stillinger i natur og friluftslivet hænger ikke på træerne. Jeg har en baggrund som leder i it-branchen og har i mange år haft rigtig meget lyst til at kombinere det med min store glæde og interesse for natur- og friluftsliv og har derfor taget en friluftsvejlederuddannelse og en master i friluftsliv fra Københavns Universitet. Kombinationen af de to uddannelser og så min baggrund som leder gør, at det her virker til at være et rigtig godt match,” konstaterede en glad Carsten Nielsen ellers til Lokalavisen, da det var blevet ham fortalt, at jobbet var hans.

61 ansøgere

Han blev valgt blandt 61 ansøgere, som afløser for Jørgen Lund Møller, der i december 2017 fratrådte posten for at hellige sig en stilling som formidlings- og oplevelseschef hos Naturkraft.

"Det ærgrer mig selvfølgelig," siger bestyrelsesformand Niels Kanstrup i en pressemeddelelse.

"For med Carsten havde vi en god leder med mange gode visioner, og vi beklager meget, at det ikke har været muligt for ham at forene jobbet på Karpenhøj Naturcenter med de private hensyn."

Carsten Nielsen, der bor i Hasselager, forlader Karpenhøj Naturcenter ved årets udgang efter en sæson med et rekordhøjt aktivitetsniveau og desuden en rigtig god økonomi, fortæller bestyrelsesformanden.

Bestyrelsen for Karpenhøj Naturcenter mødes tirsdag 11. december, og her vil spørgsmålet om ledelsen have topprioritet.

Sammenlægningen af Naturcenter Syddjurs og DGI Karpenhøj blev en realitet 1. januar 2016 under navnet Karpenhøj Naturcenter. Et politisk flertal i Syddjurs Byråd overdøvede nærmest hinanden i at udnævne fusionen til en klar vindersag. Flagskibet for naturformidling i Syddjurs.

Bag det nye Karpenhøj Naturcenter stod en selvejende fond med en bestyrelse bestående af tre personer udepeget af Syddjurs Kommune, to af DGI, en medarbejderrepræsentant og en udpeget af bestyrelsen.

Økonomien hvilede dengang på 1 mio. kroner i drifts-tilskud fra Syddjurs Kommune, 1 mio. kroner fra DGI, 1,5 mio. kroner fra egenindindtjening via brugerbetalte arrangementer og 0,5 mio. kroner i andre indtægter.

DGI's engangement aftrappedes allerede i 2017.

Spillende træner

BestyrelsesformandNiels Kanstrup understregede forud for ansættelsen af Carsten Nielsen, at Karpenhøj Naturcenter med 5-6 fastansatte medarbejdere selvfølgelig ikke havde brug for udelukkende en administrativ chef, men en der kunne deltage i det daglige arbejde på gulvet på lige fod med de ansatte.

"Det hedder vist en spillende træner i fagsproget," sagde Niels Kanstrup til Lokalavisen.

Nu skal han ud og finde en ny, der kan implementere 'den spillestil', som bestyrelsen mener er den rigtige. En stil, der fordrer, at lederen har forståelse for de relationelle færdigheder, for lederen af Karpenhøj Naturcenter har mange udadvendte opgaver. Ikke mindst samarbejdet med områdets uddannelsesinstitutioner, Naturhistorisk Museum ved Mols Lab, Nationalpark Mols Bjerge, Friluftsrådet og områdets overnatnings- og konferencecentre.

Publiceret 14 December 2018 15:30