Kommentar: Har Konservative Syddjurs en fremtid?

Af
Lars Norman Thomsen

lokalredaktør:

Svaret på ovenstående spørgsmål er vi meget klogere på onsdag aften efter den årlige generalforsamling i Konservative Syddjurs.

Et faktum er det, at både formand og næstformand, Gustav Bielefeldt og Kirstine Kahr Kvorning, har meddelt, at de stopper efter blot et års virke.

To unge, som man i det lokalt hårdtprøvede parti, med rette nærede store forventninger til.

Formand Gustav Bielefeldt udtaler pænt og nydeligt til Adresseavisen Syddjurs (Side 38), at han ikke har tiden til at være formand.

Det tror ingen naturligvis en døjt på, for Gustav Bielefeldt er typen som gerne vil involveres, hvis han mærker, at der også er ild i de øvrige omkring bordet.

Det har ikke været tilfældet i den konservative bestyrelse bortset fra næstformanden Kirstine Kahr Kvorning.

Det, der slog hovedet på sømmet, for Gustav Bielefeldt var, at partiets repræsentant i Syddjurs Byråd, Tommy Bøgehøj, ikke var indstillet på at kæmpe for en plads i det nydannede §17.4 udvalg, hvor bæredygtighed og grønne løsninger ellers er på dagsordenen.

Det vil Gustav Bielefeldt naturligvis ikke indrømme, fordi han altid har haft et godt og respektfuldt forhold til Bøgehøj.

Lægger man 2 og 2 sammen skal der ikke meget fantasi til at forstå Bielefeldts skuffelse.

Han har om nogen forsøgt at markedsføre Konservative Syddjurs som den grønne stemme i Syddjurs på den borgerlige side for at skaffe partiet albuerum i forhold til Venstre, som Gustav Bielefeldt ikke nærer specielt høje tanker om, fordi der for ham er store ideologiske forskelle på at være socialkonservativ og (social-)liberalist.

Tommy Bøgehøj kastede efter den konservative nedsmeltning ved kommunalvalget i 2013, hvor han ikke opstillede, en redningskrans ud for Konservative Syddjurs. Det medførte, at partiet fik en opblussen til kommunalvalget i 2017.

Spørgsmålet er nu, om Bøgehøj gider gøre det igen-igen. Efter at han er gået fra at være direktør i virksomheden Skomø A/S til bestyrelsesformand i samme har han fået mange andre projekter i støbeskeen.: Formandshvervet i bestyrelsen for Fregatten Jylland og forskellige erhvervsprojekter.

Det mest sandsynlige er, at Konservative Syddjurs får stablet en bestyrelse på benene, der sidder resten af denne byrådsperiode ud. Hvis det ender med, at Tommy Bøgehøj ikke genopstiller i 2021, er det uigenkaldeligt slut. Gustav Bielefeldt? Et kvalificeret gæt er, at han dukker op i en anden politisk sammenhæng inden næste kommunalvalg, men det er en anden historie selvfølgelig ...

Publiceret 16 January 2019 12:00

SENESTE TV