Rekord i beskæftigelsen i Østjylland

Rekordfremgang i beskæftigelsen i 2018 i Østjylland

Erhverv Beskæftigelsen sætter ny rekord med en fremgang på 11.500 jobs det seneste år og ligger dermed markant over landsgennemsnittet.

"De private virksomheder er den store jobmotor med en vækst på 10.462 jobs. Og af dem har de østjyske iværksættere bidrager markant til fremgangen med 4.000 nye jobs årligt," skriver Business Region Aarhus i en pressemeddelelse.

"Væksten i antal nye jobs cementerer Østjyllands position som Danmarks største vækstcenter uden for hovedstadsområdet. Og det er glædeligt, at det især er vores dygtige iværksættere, der bidrager markant til jobfesten," siger Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune.

Den samlede jobvækst ligger væsentligt over landsgennemsnittet såvel som over de øvrige vækstområder i Danmark. Det er samtidig andet år i træk, at Østjylland sætter rekord i jobskabelse.

En solid vækstdriver

I de seneste 10 år har iværksætterne hvert år skabt i gennemsnit 4.000 blivende nye jobs. Og mere end seks ud af 10 østjyske iværksættervirksomheder eksisterer stadig efter fem år og placerer sig dermed forrest i feltet på landsplan. Seks procent flere nye virksomheder blev der skabt i 2018. Dermed lægger Østjylland sig også i spidsen med den højeste etableringsrate i vækstområderne uden for hovedstadsområdet.

"Det er afgørende, at de østjyske virksomheder kan få den arbejdskraft, de har behov for, så Østjylland fastholder den solide udvikling også i de kommende år. Derfor igangsætter Business Region Aarhus i samarbejde med en række partnere i år et større projekt, der skal tiltrække udenlandske specialister," siger Jan Petersen.

Projektet er netop blevet godkendt af Vækstforum i Region Midtjylland og finansieres dels af regionen, dels af EU's Socialfond, og har i alt et budget på 20 millioner kroner over tre år.

Der etableres projektkontorer i både det østjyske og det vestjyske. Det skyldes, at der er forskel på erhvervsstrukturen i de to områder, og derfor også på, hvilke specialister virksomhederne gerne vil tiltrække. Med de to kontorer kan projektet tilpasses lokale forhold.

Kapp

Publiceret 20 January 2019 10:31

SENESTE TV