Forholdet mellem Mette Frederiksen (i midten) og Leif Lahn Jensen (yderst th.) er glimrende. Førstnævnte betragter den tidligere havnearbejder som en vigtig brik, fordi han har vist sig at være politisk slidstærk og loyal - og så betyder hans arbejderbaggrund alverden for en ny socialdemokratisk regering. Foto: Lars Norman Thomsen

Forholdet mellem Mette Frederiksen (i midten) og Leif Lahn Jensen (yderst th.) er glimrende. Førstnævnte betragter den tidligere havnearbejder som en vigtig brik, fordi han har vist sig at være politisk slidstærk og loyal - og så betyder hans arbejderbaggrund alverden for en ny socialdemokratisk regering. Foto: Lars Norman Thomsen

Skal Leif Lahn Jensen investere i en ministerhabit?

Kommentator Niels Jespersen, Altinget, har den tidligere havnearbejder med på sit bud på Mette Frederiksens ministerliste, hvis og såfremt der kommer et regeringsskifte

Af
Lars Norman Thomsen

FOLKETINGSVALG 17. juni 2019 er sidste frist for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for at udskrive folketingsvalg.

Jo tættere vi kommer på valget, jo mere intensiverer diverse kommentatorer på både print og på de sociale medier deres bud på, hvordan det går og hvorfor det ikke gør det alligevel.

Senest har Altingets Niels Jespersen givet sit bud på, hvad Mette Frederiksen pønser på at præsentere for Dronningen og hendes søn af ministre, hvis den tidligere Aalborg kvinde bliver statsminister.

Niels Jespersen er cand.mag. i historie, Afghanistan-veteran og medforfatter til bogen 'Eksperimentet, der slog fejl' om 35 års dansk asyl- og indvandringspolitik. Han forsøgte i 2018 uden held at blive opstillet som socialdemokratisk folketingskandidat i Roskilde.

På listen optræder, ikke overraskende, lokale Leif Lahn Jensen, Grenaa, som beskæftigelsesminister.

Den tidligere havnearbejder og tillidsmand på Aarhus Havn får følgende skudsmål af Niels Jespersen:

"Lahn skal gøre op med sin formands gamle arbejdsreformer og sanere regeljunglen, der ødelægger beskæftigelsesindsatsen. Han er sosse-classic og har et godt forhold til fagbevægelsen. Alternativer på posten er Peter Hummelgaard eller Pernille Rosenkrantz-Theil."

Begge alternativer er akademikere.

Arbejderen

I juli 2018 spurgte Lokalavisen Socialdemokratiets nuværende beskæftigelsesordfører, om han var klar til at lede et ministerium.

- Er Leif Lahn Jensen et godt bud på en kommende beskæftigelsesminister, hvis der komme et regeringsskifte efter næste valg?

"Det ved jeg ikke, om jeg er. Jeg føler selv, at man i partiet meget respekterer min indsats, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke har lyst til at blive minister. Det har alle, der sidder i Folketinget, basta."

Leif Lahn Jensens baggrund som håndens arbejder giver ham uden tvivl en fordel, fordi Mette Frederiksen gør alt for at lægge afstand til forgænger Thornings direktør-agtige og grå regimente, hvor Socialdemokratiets nuværende statsministerkandidat selv startede som beskæftigelsesminister.

Det tæller også til Lahns fordel, at han har et godt forhold til Dansk Folkeparti og især specialarbejder Bent Bøgsted, Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, fra Østervrå i Nordjylland.

"Bent og jeg har begge arbejdet på gulvet, før vi kom i Folketinget, og det gør, at vi taler samme sprog og forstår hinanden. Så meget, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) ynder at kalde os beskæftigelsesmafiaen, fordi der sjældent kan laves politik på området uden, at vi begge er med."

Netop beskæftigelsesministeren er også en politiker efter Leif Lahn Jensens hoved.

"Hvis du laver en aftale med Troels Lund Poulsen, så holder den."

Forholdet Lund og Lahn er så godt, at de to fører fælles valgkamp i Østjylland. Måske ender det med, at de mødes nogle dage efter næste valg i Beskæftigelsesministeriet i ministerhabitter til overdragelsesforretning - fra Lund til Lahn?

Publiceret 31 January 2019 09:43